Foto: stefanm
Názov som si odvodil od typu talianskych cestovín-cannellloni . A tak sa mi to zapáčilo , že vám celý recept predkladám v mojom pôvodnom Zobraziť celý popisNázov som si odvodil od typu talianskych cestovín-cannellloni . A tak sa mi to zapáčilo , že vám celý recept predkladám v mojom pôvodnom znení s mojím pôvodným prekladom . Pobavte sa . Vopred sa ospravedlňujem všetkým talianofilom za môj amatérsky preklad . Po taliansky neviem ani slovo . Recept som si vymyslel sám a keby ste ho v budúcnosti zbadali na nejakej talianskej stránke o varení alebo dokonca jedli v nejakej talianskej reštaurácií dajte mi vedieť !! Poteší ma to !
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cipolle, peperoni e pomodori tritare finemente. (Cibuľu , papriku a paradajky nadrobno nakrájame.)
-
2
Cumino, semi di lino e rosmarino olio per friggere ... (Rascu , ľanové semienka a rozmarín opražíme na oleji , ...)
-
3
...aggiungere i funghi, ...(...pridáme huby , ...)
-
4
...cipolle e peperoncino , ... (...cibuľu a feferonku , ...)
-
5
...pepper , ... (...papriku,...)
-
6
...pomodori, ... (...paradajky , ...)
-
7
...fine farina , ...(...hladkú múku , ...)
-
8
...versare l acqua e ... (...podlejeme vodou a...)
-
9
...In breve ebollizione. (... a krátko povaríme.)
-
10
...
-
11
Cottura piatto per dare un lattine e mezzodi pomodoro,...(Do zapekacej misky dáme pol paradajkovej konzervy ,...)
-
12
... miscela di funghi riempito "kanalóny" ...(...hubovou zmesou naplnené "kanalóny" , ... )
-
13
...versare il succo di pomodoro , ... (...dolejeme paradajkovú šťavu , ...)
-
14
...coprire con e ...(...prikryjeme a ...)
-
15
...quarantacinque minuti pettine. (...štyridsaťpäť minút zapekáme . )
-
16
Aggiungere il formaggio grattugiato e cuocere al forno . (Pridáme postrúhany syr a dopečieme.)
-
17
Podával som s vareným karfiólom a brokolicou a zapíjal pivom .
-
18
Na tejto stránke sa nielenže zdokonalím v práci na PC ale sa , pravdepodobne , naučím aj po taliansky ! :)
inac tvoj preklad je zrozumitelnejsi ako original...najviac som sa pobavila na ...quarantacinque minuti pettine...pettine je v taliancine hreben :-))))
pepper mne sa zda, ze je to z nemcini ,v taliancine peper je pepe, paprika sa povie peperoni, takze aj ja by som skor pouzila iba peper ;-)
Veľmi milé a "gustioso "