Čili lievance s volským okom

Anton Dubický
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 22. januára 2012
Čili lievance s volským okom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

250 ml
6 ks
3/4 pohára
 trochu
200 g plátky
podľa chuti
50 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Mlieko, dve vajcia, múku, prášok do pečiva, cesnak, soľ a korenie zmiešame, vypracujeme cestíčko a na lievanečníku upečieme na oleji lievance, ktoré obalíme vo vyšľahanom vajíčku s čili a opečieme na masle.

  2. 2

    Plátky slaniny upečieme na teflónovej panvici do chrumkava a preložíme na pijavý papier.

  3. 3

    Lievance dáme na tanier so slaninou, volským okom, studenou omáčkou a nasekaným čili.

Diskusia k receptu

cica2
to musí výborne chutiť.....foto je krásne!
modrykamen
A naozaj takéto jednoduché, ľahké a lacné jedlo dostanem v reštauráciách. Do Terchovej mám trošku ďaleko.
kikili
Dobrý nápad a vyzerá to fantasticky, výdatne.JA by som si pridala k tomu asiinejakú sezónnu zeleninku alebo salát (predsa je tam dosť tuku, aby nám to spaľovalo a chrumkalo.-))