
Šalát s granátovým jablkom
V hlbokom tanieri zmiešajte baby špenát s poľníčkom. Rozkrojte granátové jablká na polovicu a vyberte z nich semienka a pridajte ich...

Grilované cukety s Tofu chilli
Menšie cukety dôkladne umyjeme a škrabkou pozdĺžne urobíme tenké plátky. Grilovaciu panvicu zľahka potrieme olejom...

Slimáčiky s hubovou nátierkou
Robila som z hríbov zmes na hrianky z čerstvých hríbov ( dubákov). Zvyknem robievať pizzové...

Veľkonočné cviklové vajíčka
Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich ošúpeme. Do flaše/nádoby nalejeme vodu a...

Zabíjačková zemiaková baba
Očistené zemiaky postrúhame, necháme trocha postáť, potom z nich zlejeme vodu, pridáme dobre rozšľahanú...

Rukolovo-jabĺčkový šalátik
Korenistá chuť rukoly v kombinácii so sladkým jabĺčkom a slaným syrom vytvára v puse harmóniu chutí :)

Kapustníčky
Do misky dáme múku, tuk, cukor, soľ, vykysnuté droždie, žĺtok a podľa...

Špargľové cappuccino so sezamovou tyčinkou
Nakrájame špargľu. Na masle orestujeme šalotku, pridáme víno, odparíme, podlejeme vývarom a pridáme...

Opekané vajcia na sladkokyslo
Tento nápad na zaujímavé predjedlo alebo ľahkú večeru bol objavený na internete a chuťovo doladený v mojej...

Tataráčik z čerstvého lososa
Lososa bez kože na jemno nasekáme i s pórom, pridáme kôpor, horčicu a dochutíme soľou...

Taboulé oriental
Recept na predjedlo z kuskusu od mojich francúzskych priateľov. Kombinácia pre niekoho neskombinovateľných surovín, ale...

Krevetový toast
pretože mám rád krevety, dostal som na ne práve chuť a chcel som si rýchlo pochutiť...

Čili lievance s volským okom
Mlieko, dve vajcia, múku, prášok do pečiva, cesnak, soľ a korenie zmiešame,...

Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia)
S marockou a vôbec arabskou kuchyňou nemám takmer žiadnu skúsenosť. Hľadala som inšpiráciu, našla som...

Bruschetta
Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý. Vhodné ako predjedlo, malé občerstvenie pre nečakanú návštevu(ale...

Cestovinový šalát
Cestovinu uvaríme, opláchneme a necháme vychladnúť. Špargľu pokrájame na menšie kúsky aj spolu z paradajkami....

Carpaccio z bravčových paprčiek
Paprčky dáme variť do studenej vody spolu s koreninami a zeleninou. Varíme štyri a viac hodín....

Šalát z červených matjesov
Matjesy nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu a feferónky nakrájame úplne na jemno, pridáme k matjesom,...

Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou
Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné...

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Avokádo plnené krevetami
S malymi obmenami je to nase velmi oblubene predjedlo. Avokado a krevety spolu pekne harmonizuju a...

Datlový krém s horkou čokoládou
Nakopilo sa mi väčšie množstvo sušených datli, tak som robila pokusy, skúsila som urobiť nejakú...

Toskánsky kel v marináde
Konečne som dostala semienka toskánskeho kelu, výborne sa mu tu darí, a na nete som...

Cholesterolová vražda
Táto papina dostala názov podľa svojho vzhľadu po dokončení, ale pre nás, ktorí sa...