Balkánsky šalát z pečenej kapie
Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 14. augusta 2021
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 14. augusta 2021
Foto: archív Miloša Mikuša
6-8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 210 °C
na 210 °C
Postup
-
1
Kapiu umyjeme a naukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 210 °C asi 20-25 minút, kým nezačne koža černieť. Potom otočíme a pečieme ešte asi 10 minút. Potom vyberieme z rúry a prikryjeme utierkou.
- 2
Papriky ošúpeme, odstránime jadrovníky a zrniečka, pozdĺžne nakrájame. Zalejeme olivovým olejom, ktorý sme zmiešali s posekanou petržlenovou vňaťou a popučeným cesnakom. Na záver osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Tiež paprikový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu