Mozzarella v smotane s bazalkovo - citrónovým pestom
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 13. októbra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Postup
-
1
Mozzarellu nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky a necháme odkvapkať. Kyslú smotanu dochutíme troškou soli a čerstvo zomletým korením a táto zmes nám bude slúžiť neskôr ako zálievka.
- 2
Rozkrojíme 2 čili papričky, z ktorých vyrežeme jadierka a nakrájame na čo najtenšie rezančeky, ktorými budeme ozdobovať predjedlo. Z citróna nastrúhame citrónovú kôru a vytlačíme šťavu, ktorú zmiešame s bazalkovým pestom (bazalka, olivový olej, parmezán, cesnak, píniové oriešky alebo ho kúpime už hotové).
- 3
Odkvapkanú a nakrájanú mozzarellu si pekne uložíme na tanier, na ktorú polievkovou lyžicou prelejeme smotanovú zmes, ktorú sme si vopred pripravili. Posypeme čiernym drveným korením, morskou soľou a nakrájanými čili papričkami. Predjedlo dozdobíme citrónovo– bazalkovým pestom a na rezance nakrájaným čerstvým listom majoránu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu