Pakoras z karfiolu

nelajsia - fotkanelajsia, 16. októbra 2012
Pakoras z karfiolu
Foto: nelajsia

Tento receptík som našla v knihe Užívať si vegetariánsky.... a k indickým jedlám ma nainšpirovala už dávnejšie Miška - Michsamant.... pekný deň

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g varený
1 ks
150 g
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
2 čajové lyžičky
1 ks - strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Medzitým si pripravíme cestíčko - cícerovú múku s práškom do pečiva, 1/2 čajovej lyžičky soli a koreniny premiešame, pridáme citrónovú šťavu, cibuľu nasekanú na drobno, 200 ml vody a necháme cca 10 min. postáť. Do cesta pridáme čerstvú bazalku nakrájanú na pásiky, vyprážame v horúcom oleji. Prebytočný tuk necháme odsať na papierovom obrúsku. Podávame s kokosovou raitou - ešte teplé.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Robím "pakory", ale Tvoje cesto ma dostalo - máš v ňom cibuľku a cesnak, určite je lepšie, ako moje čili, milujem cibuľu a cesnak :-)

Pridaj komentár k receptu: