Foto: nelajsia
Tento receptík som našla v knihe Užívať si vegetariánsky.... a k indickým jedlám ma nainšpirovala už dávnejšie Miška - Michsamant.... pekný deň
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g varený |
|
|
|
1 ks |
|
150 g |
|
1 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička |
|
2 čajové lyžičky |
|
1 ks - strúčik |
|
Postup
-
1
Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Medzitým si pripravíme cestíčko - cícerovú múku s práškom do pečiva, 1/2 čajovej lyžičky soli a koreniny premiešame, pridáme citrónovú šťavu, cibuľu nasekanú na drobno, 200 ml vody a necháme cca 10 min. postáť. Do cesta pridáme čerstvú bazalku nakrájanú na pásiky, vyprážame v horúcom oleji. Prebytočný tuk necháme odsať na papierovom obrúsku. Podávame s kokosovou raitou - ešte teplé.
Diskusia k receptu