Varený jazyk s chrenovým želé

Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. februára 2016
Varený jazyk s chrenovým želé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
40 g
200 ml
100 g
40 g
4 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jazyk uvaríme v osolenej vode s cibuľou, cesnakom a koreninami a ešte horúci ho olúpeme. Do zohriatej smotany pridáme chren, ochutíme cukrom, soľou a odstavíme.

  2. 2

    Želatínu necháme napučať, pridáme do teplej zmesi a rozpustíme. Nevaríme, aby sa želatína nezrazila. Vylejeme do formy, necháme stuhnúť a pokrájame.

  3. 3

    Papriku pečieme pri 200 °C asi päť minút, ošúpeme ju, nakrájame na drobné kocky, pridáme šalotku, olivový olej, čerstvú koriandrovú vňať, ochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre