Varený jazyk s chrenovým želé
Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. februára 2016
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. februára 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jazyk uvaríme v osolenej vode s cibuľou, cesnakom a koreninami a ešte horúci ho olúpeme. Do zohriatej smotany pridáme chren, ochutíme cukrom, soľou a odstavíme.
- 2
Želatínu necháme napučať, pridáme do teplej zmesi a rozpustíme. Nevaríme, aby sa želatína nezrazila. Vylejeme do formy, necháme stuhnúť a pokrájame.
- 3
Papriku pečieme pri 200 °C asi päť minút, ošúpeme ju, nakrájame na drobné kocky, pridáme šalotku, olivový olej, čerstvú koriandrovú vňať, ochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu