Nakladaná špargľa
Marcel Sekereš
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 27. apríla 2017
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 27. apríla 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú a na vhodnú dĺžku pokrájanú špargľu vložíme do hrnca s vriacou vodou, mliekom, so soľou, s cukrom, citrónom a povaríme približne 5 minút. Potom špargľu vyberieme, ochladíme v studenej vode a necháme odkvapkať.
- 2
Z vody, bieleho balzamikového octu, pomaranča, citróna, cukru a bobkového listu uvaríme nálev.
- 3
Špargľu vložíme do zaváraninových pohárov, zalejeme nálevom, pridáme trošku alkoholu, zapálime, rýchlo zatvoríme a necháme vychladnúť. Ak chceme, aby špargľa dlhšie vydržala, môžeme ju dodatočne sterilizovať ako klasické zaváraniny.
Tiež špargľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu