Paštéta z kačacej pečene s višňovým čatní
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde....
Kuracie satay s pálivým dipom
Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr....
Hubový pletenec a tofu praženica so špenátom
Cesto na pletenec som robila v domácej pekárničke. Do nádoby nalejeme teplú vodu, pridáme lyžicu...
Tip na raňajkový šalát
Práve ho raňajkujem, tak využijem čas a podelím sa s vami :) pre mňa je kombinácia...
Šťavnatý melón so syrom
V takomto nádhernom počasí, to ťahá každého von. či už na kúpalisko, k jazeru, alebo do...
Slimáci bez slimákov
K vínu a zábavě doneste přátelům pečené šneky ! Letitý náš domácí recepet na plněné šnečí...
Plnené avokádo
Zostalo mi nejake kuracie maso, tak co s nim. A aby aj vegeteriani si prisli...
Syroví snehuliaci
... hladala som na nete inšpiraciu na neake predjedlo, naša som niečo podobne, len som...
Orechový encián
Rýchly obed pre tých, ktorí obľubujú nenáročnú prípravu a diétnejšiu stravu.
Bravčová studená tlačenica
Kyslá kapusta na všetky spôsoby a huspenina, kočonina, studenô, …, studenina, či...
Zemiaky v pivnom cestíčku
Najprv si pripravíme hladké cestíčko z múky, vajca, piva a soli. Zemiaky olúpeme, ...
Smáženky podľa babky Žofky
Je to skutočné nebíčko v ústach. Hmota je polovica zemiakov a polovica gaštanov. Teraz to...
Chrumkavá špargľa s parmezánom
Špargľu zbavíme drevnatých koncov. Ja som použila na tento recept len cca 5 cm vrcholky špargle,...
Žihľavová roláda alebo Zelená je IN!
bola dnes ku Dňu matiek ako predjedlo a neskôr na studenej mise pre hostí spolu so zeleninou...
Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom
Kelové listy zblanšírujeme vo vriacej vode alebo na pare, ochladíme a necháme osušiť. Ricottu vyšľaháme...
Kebab špízy s Tofu
Veselé jedlo, plné farieb a zeleniny, v kombinácii s Tofu poteší veľkých aj malých....
Sladký camembert
Camembert robím buď grilovaný s brusnicovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi alebo takto. Táto príprava mi...
Hrebeňovka jakubovská so špargľou jednoducho a rýchlo
Patrím medzi tých, ktorí všetko ochutnajú. Aj „morské potvory“ - „okoštoval“ som skoro všetky dostupé...
Zapečené palacinky s paradajkami
Ani už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo...
Rustikálna terrina
Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...
Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku
S tekvicou už nekončíme pri prívarku. V jednom slovku sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta....
Arabský šalát
Tento šalát je podľa mňa veľmi ľahký a chutný. Recept mám od svojej kamarátky Mahy z...
Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...
Zapečený baklažán
vo svojom okolí sa často stretávam s otázkou, čo sa dá ešte vymyslieť s baklažánom, ...
Gazdovská nátierka
Tak trochu som experimentoval so surovinami a vyšla mi z toho chutná nátierka. Je veľmi vhodná...
Šampiňónová nátierka s tofu (vegan)
Naša vegan svadba - nátierky/dipy III. Recept pochádza z KK Zdravá kuchyňa v praxi od Romana...
Šunková roláda
Mäkké maslo zmiešame so syrokrémom , po sekaným vajcom na tvrdo a po sekanou cibuľou...