Kuracie satay s pálivým dipom
Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr....
Šťavnatý melón so syrom
V takomto nádhernom počasí, to ťahá každého von. či už na kúpalisko, k jazeru, alebo do...
Polentové veže
Na 100g polenty nechajte zovrieť 400ml vodovodnej vody (alebo podľa návodu na vrecku). Vodu osoľte...
Cukinový koláč s ovsennými vločkami
Recept som si obľúbil toto leto, keď som sa začal zdravo stravovať
Teplá pomazánka z baklažánov
Keďže baklažány sú teraz dostupné celý rok, nevieme doma bez tejto pomazánky existovať. Je vhodná...
Mixovaný cícer s rímskou rascou
Mixovaný cícer s jogurtom, citrónovým olivovým olejom a rímskou rascou. Výborný na raňajky so špaldovým...
Hubový pletenec a tofu praženica so špenátom
Cesto na pletenec som robila v domácej pekárničke. Do nádoby nalejeme teplú vodu, pridáme lyžicu...
Slimáci bez slimákov
K vínu a zábavě doneste přátelům pečené šneky ! Letitý náš domácí recepet na plněné šnečí...
Kebab špízy s Tofu
Veselé jedlo, plné farieb a zeleniny, v kombinácii s Tofu poteší veľkých aj malých....
Orechový encián
Rýchly obed pre tých, ktorí obľubujú nenáročnú prípravu a diétnejšiu stravu.
Syroví snehuliaci
... hladala som na nete inšpiraciu na neake predjedlo, naša som niečo podobne, len som...
Žemličky - celiatické
Tieto žemličky vznikli z môjho omylu, išla som robiť iny koláčik a asi som zaľúbena tak som...
Plnené avokádo
Zostalo mi nejake kuracie maso, tak co s nim. A aby aj vegeteriani si prisli...
Tip na raňajkový šalát
Práve ho raňajkujem, tak využijem čas a podelím sa s vami :) pre mňa je kombinácia...
Gazdovská nátierka
Tak trochu som experimentoval so surovinami a vyšla mi z toho chutná nátierka. Je veľmi vhodná...
Hrebeňovka jakubovská so špargľou jednoducho a rýchlo
Patrím medzi tých, ktorí všetko ochutnajú. Aj „morské potvory“ - „okoštoval“ som skoro všetky dostupé...
Bravčová studená tlačenica
Kyslá kapusta na všetky spôsoby a huspenina, kočonina, studenô, …, studenina, či...
Smáženky podľa babky Žofky
Je to skutočné nebíčko v ústach. Hmota je polovica zemiakov a polovica gaštanov. Teraz to...
Chrumkavá špargľa s parmezánom
Špargľu zbavíme drevnatých koncov. Ja som použila na tento recept len cca 5 cm vrcholky špargle,...
Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...
Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku
S tekvicou už nekončíme pri prívarku. V jednom slovku sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta....
Žihľavová roláda alebo Zelená je IN!
bola dnes ku Dňu matiek ako predjedlo a neskôr na studenej mise pre hostí spolu so zeleninou...
Rustikálna terrina
Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...
Zemiaky v pivnom cestíčku
Najprv si pripravíme hladké cestíčko z múky, vajca, piva a soli. Zemiaky olúpeme, ...
Sladký camembert
Camembert robím buď grilovaný s brusnicovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi alebo takto. Táto príprava mi...
Veľkonočná krkovička s feniklom
Údené mäso dáme variť do vody, pridáme polovicu koriandra a na šesť minút pridáme fenikel...