Palacinkové batôžky plnené hubami
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. novembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto na palacinky: | |
300 g |
|
600 g |
|
2 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
10 g |
|
300 g |
|
80 ml alebo kurací |
|
30 g |
|
150 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 zväzok na zviazanie |
|
120 g |
|
Postup
-
1
Palacinky: Suroviny dobre premiešame, aby v ceste neboli hrudky. Potom ho necháme 30 minút odležať pri izbovej teplote. Rozpálenú panvicu potrieme maslom a nalejeme na ňu cesto na palacinky tak, aby pokrylo celé dno tenkou vrstvou. Pečieme minútu z jednej a menej ako minútu z druhej strany.
- 2
Sušené huby namočíme do horúceho vývaru a necháme ich 30 minút napučať. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájané šampiňóny a vyžmýkané hríby, podlejeme vínom a vývarom. Za občasného miešania varíme 15 minút, až sa odparí vývar. Vmiešame bylinky, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
- 3
Sušené huby namočíme do horúceho vývaru a necháme ich 30 minút napučať. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájané šampiňóny a vyžmýkané hríby, podlejeme vínom a vývarom. Za občasného miešania varíme 15 minút, až sa odparí vývar. Vmiešame bylinky, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu