Palacinkové batôžky plnené hubami
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. novembra 2013

Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto na palacinky: | |
| 300 g |
|
| 600 g |
|
| 2 ks |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 10 g |
|
| 300 g |
|
| 80 ml alebo kurací |
|
| 30 g |
|
| 150 ml |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 zväzok na zviazanie |
|
| 120 g |
|
Postup
-
1
Palacinky: Suroviny dobre premiešame, aby v ceste neboli hrudky. Potom ho necháme 30 minút odležať pri izbovej teplote. Rozpálenú panvicu potrieme maslom a nalejeme na ňu cesto na palacinky tak, aby pokrylo celé dno tenkou vrstvou. Pečieme minútu z jednej a menej ako minútu z druhej strany.
- 2
Sušené huby namočíme do horúceho vývaru a necháme ich 30 minút napučať. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájané šampiňóny a vyžmýkané hríby, podlejeme vínom a vývarom. Za občasného miešania varíme 15 minút, až sa odparí vývar. Vmiešame bylinky, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
- 3
Sušené huby namočíme do horúceho vývaru a necháme ich 30 minút napučať. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájané šampiňóny a vyžmýkané hríby, podlejeme vínom a vývarom. Za občasného miešania varíme 15 minút, až sa odparí vývar. Vmiešame bylinky, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu