Sushi z údeného úhora

notak - fotkanotak, 1. augusta 2012
Sushi z údeného úhora
Foto: notak

Včera bola veľmi zaujímavá akcia ktorú organizovalo Japonské veľvyslanectvo. Keďže ma ta krajina zaujíma tak som sa tam bol pozrieť a priniesol som vám Zobraziť celý popisVčera bola veľmi zaujímavá akcia ktorú organizovalo Japonské veľvyslanectvo. Keďže ma ta krajina zaujíma tak som sa tam bol pozrieť a priniesol som vám jeden recept. Bude trošku krátky ale o to efektnejší, lebo sa dá veľmi rýchlo pripraviť. Základné ingredencie nájdete na mojom pôžitkárskom webe :)

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pripravíme si bambusové prestieradlo, na to položíme plátenu utierku. Na ňu dáme dáme potravinársku fóliu. Do misky dáme čistú vodu.

    Sushi z údeného úhora - obrázok 1
  2. 2

    Zoberieme udeného uhora odkrojíme cca 20 cm, ak nie je už naporcovaný. Rozrežeme z jednej strany a rozprestrieme na potravinovú fóliu. Posypeme ho sanšo koreninami.

    Sushi z údeného úhora - obrázok 2
  3. 3

    Vezmeme pripravenú sushi ryžu. Spravíme válček, ak sa nám trochu ryža rozpadá namočíme si ruky do pripravenej čistej vody a hnietime ďalej, kým nevytvoríme 20 cm válček. Množstvo ryže a veľkosť sushi je na vás. Položíme na pripraveného údeného úhora. Potom si to pekne zrolujeme, potravinová fólia, bavlnené plátno, bambusové prestieranie a pomaly stočíme tak aby sem sushi mohli pohodlne tvarovať. Na to je dobrá ta bambusová podložka. Keď je dobre vytvarovaná, zabalíme do zvyšku fólie a necháme odpočinúť. Narežeme, vybalíme z fólie a podávame. Bolo to vynikajúce. Dobrú chuť

    Sushi z údeného úhora - obrázok 3
  4. 4

    Ešte pár ukážok :) Tie prvé sú krevetové suši, druhé sú naše teraz opisované a zabalené v bambusových listoch sú z údeného lososa.

    Sushi z údeného úhora - obrázok 4

Diskusia k receptu

altyn
@Notak koľko berie taká "platená" utierka? :-))))))))))
Je to sranda ako vie malá chybička zmeniť význam slova. (1. bod)
Bez urážky, toto nieje kritika :-))))))))))))))
notak
altyn, dik :))) no a ponahlaj sa :)
altyn
@Notak a mám sa ponáhlať nato sushi a či.... Mimochodom ešte som nejedol,ale údenú ryby mám rád,tak toto by som rád okštoval :-)))
altyn
Oprava, malo tam byť že sushi som ešte nejedol,lebo dnes som jedol už tri krát:-)))
notak
2010, ďakujem za inšpirujúce linky. Moc sa tam nedalo behať pri ukážke :) Tak som to riešil aspoň takto.
eva53
myslím že tá plátená utierka je napísané správne, to je látková utierka. Na sushi si zatiaľ netrúfam,ale keď sa vybavím potrebnými surovinami a náčiním,vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia