Tekvicové loďky s bulgurovou plnkou

Daniel Brida a Jozef Čimbora
z hotela Impozant**** vo Valči, 11. októbra 2016
Tekvicové loďky s bulgurovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
100 ml
280 g
200 g
200 g
12 g
12 g
 (voda)




Postup

  1. 1

    Umytú tekvicu pokrájame na lodičky, stredy vydlabeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 180 °C asi na 15 minút. Po 15 minútach naplníme zmesou a podávame.

  2. 2

    Zmes: Cuketu, farebnú papriku a sušené paradajky nakrájame na drobné kocky, urestujeme na olivovom oleji a pridáme bulgur. Osolíme, okoreníme podľa chuti a podlejeme vývarom alebo vodou. Premiešame, asi minútku varíme a odstavíme. Po piatich až siedmich minútach môžeme podávať. Naplnenú tekvicu dozdobíme hoblinami parmezánu.

Diskusia k receptu

haji
Jednoduché, efektní, uvěřitelné, proveditelné. Krásná práce!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia