Tekvicové loďky s bulgurovou plnkou
Daniel Brida a Jozef Čimbora
z hotela Impozant**** vo Valči, 11. októbra 2016
z hotela Impozant**** vo Valči, 11. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Umytú tekvicu pokrájame na lodičky, stredy vydlabeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 180 °C asi na 15 minút. Po 15 minútach naplníme zmesou a podávame.
- 2
Zmes: Cuketu, farebnú papriku a sušené paradajky nakrájame na drobné kocky, urestujeme na olivovom oleji a pridáme bulgur. Osolíme, okoreníme podľa chuti a podlejeme vývarom alebo vodou. Premiešame, asi minútku varíme a odstavíme. Po piatich až siedmich minútach môžeme podávať. Naplnenú tekvicu dozdobíme hoblinami parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu