Lososovo–syrové mini rolky
Zoltán Bako
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 28. decembra 2014
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 28. decembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pomaranč umyjeme pod horúcou vodou, osušíme, kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Kapary nasekáme najemno, pridáme čerstvý syr a polovicu nastrúhanej kôry z pomaranča, 4 PL pomarančovej šťavy, polovicu nasekanej bazalky, soľ a korenie.
- 2
Lososové plátky uložíme vedľa seba na kúsok priesvitnej fólie, potrieme masou z ricotty a opatrne zavinieme. Necháme hodinu v chladničke odležať.
- 3
Pomarančovú šťavu, ocot, olivový olej, soľ, korenie a zvyšok bazalky dáme do misky a všetko premiešame.
- 4
Šalátové srdcia umyjeme, osušíme, nakrájame po dĺžke a pripraveným vinegretom polejeme. Lososovú rolku odbalíme, nakrájame na kolieska a uložíme na tanier.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za recept presne takéto niečo som hľadala ja to však nedám ako predjedlo ale ako jedno hubky k nejakému dobrému vínku. :-)