Lososovo–syrové mini rolky

Zoltán Bako
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 28. decembra 2014
Lososovo–syrové mini rolky
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
 čerstvá
120 g
200 g
2 PL
1 PL
3 PL
3 ks srdcia




Postup

  1. 1

    Pomaranč umyjeme pod horúcou vodou, osušíme, kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Kapary nasekáme najemno, pridáme čerstvý syr a polovicu nastrúhanej kôry z pomaranča, 4 PL pomarančovej šťavy, polovicu nasekanej bazalky, soľ a korenie.

  2. 2

    Lososové plátky uložíme vedľa seba na kúsok priesvitnej fólie, potrieme masou z ricotty a opatrne zavinieme. Necháme hodinu v chladničke odležať.

  3. 3

    Pomarančovú šťavu, ocot, olivový olej, soľ, korenie a zvyšok bazalky dáme do misky a všetko premiešame.

  4. 4

    Šalátové srdcia umyjeme, osušíme, nakrájame po dĺžke a pripraveným vinegretom polejeme. Lososovú rolku odbalíme, nakrájame na kolieska a uložíme na tanier.

Diskusia k receptu

tekulka
Dnes som ho vyskúšala urobiť na rodinnú oslavu už pri príprave som ala problém nezjesť časť plnky. :-)
Ďakujem za recept presne takéto niečo som hľadala ja to však nedám ako predjedlo ale ako jedno hubky k nejakému dobrému vínku. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia