
Jahňacia paštéta na domácom chlebe
Z múky, vody a kvasníc pripravíme cesto na chlieb, necháme vykysnúť a upečieme.

Pot-au-feu z hovädzieho mäsa
Hovädzí vývar a šťavu z červenej repy privedieme do varu. Červenú repu, uhorku a cibuľu...

Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...

Majonézový šalát
Diétnu salámu si nakrájame na obdĺžničky . Zavárané uhorky , kápiu a varené vajcia na...

Figy s dvomi druhmi syra, sušenou šunkou, medom a tymianom
Moja absolútna letná srdcovka... jednoducho nebíčko v ústach.

Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou
Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou, je veľmi jednoduchá, lacná, rýchla a chutná záležitosť...

Plnená roláda z mletého mäsa
Vajíčka si uvaríme, olúpeme. K mletému mäsu pridáme 1 celé (neuvarené) vajíčko, korenie podľa...

Morské plody so šampiňónmi
Bleskovka pre tých čo milujú morské „príšerky“. Nie som zástanca veľkého množstva prísad pri príprave rýb...

Tvarůžkový tataráčik
Máte stejně jako já rádi tvarůžky? Pořádně odleželé, voňavé jsou pro milovníky tohoto sýra neodolatelné...

Tatarák z matjesov a reďkovky
Je mi jasné, že tatarák je len tatarák:), ale keď môže byť z lososa, ...

Paštétky z lístkového cesta plnené penou z kuracieho mäsa
Zaujímavá kombinácia kuracieho mäsa a pomaranča v krásnych slaných chuťovkách v podaní Anežky Kvietkovej, učiteľky praktických...

Šalát z grilovanej zeleniny
Komerčný recept<br /> Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto...

Tigrie krevety na Rebelote
Jednoduchý a rýchly recept, ktorý nielen zasýti ale aj osvieži.

Tatarák z lososa
Kupil som na trhu cerstveho lososa a uz davnejsie som to chcel vyskusat. Oplatilo sa.

Teplá pomazánka z baklažánov
Keďže baklažány sú teraz dostupné celý rok, nevieme doma bez tejto pomazánky existovať. Je vhodná...

Údené plátky lososa
Cherry paradajky nakrájame na plátky, posolíme, okoreníme a prelejeme olivovým olejom. Necháme postáť pol...

Zapečený plnený balkánsky syr a kapia
Tento recept mám veľmi rada. Je to jednoduché a rýchle.

Parma šunka so žltým melónom
žlty melon si nakrajame a zabalime ho do parma šunky, ostatne prisady si nakrajame a poukladame...

Jednoduchý tuniak
Tuniaka nakrájame na 3x3 cm. Osolíme a okoreníme. Tuniaka opečieme na olivovom oleji na rozpálenej...

Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...

Gratinovaná špargľa so šunkou
Špargľu umyjeme, očistíme škrabkou. Po očistení skrojíme spodné časti a dáme variť do osolenej vody...

Vajce Monte Carlo
Toto slávnostné predjedlo pochádza z receptov slávného českého šéfkuchára Viléma Vrabca.

Bruschetta
Komerčný recept<br />Nečakane vám prišla návšteva a radi by ste im ponúkli niečo rýchle a chutné? Nech...

Cukinový koláč s ovsennými vločkami
Recept som si obľúbil toto leto, keď som sa začal zdravo stravovať

Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom
Kelové listy zblanšírujeme vo vriacej vode alebo na pare, ochladíme a necháme osušiť. Ricottu vyšľaháme...

Arabský šalát
Tento šalát je podľa mňa veľmi ľahký a chutný. Recept mám od svojej kamarátky Mahy z...