Veľkonočná krkovička s feniklom
Údené mäso dáme variť do vody, pridáme polovicu koriandra a na šesť minút pridáme fenikel...
Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...
Omáčka s krevetami k variantným cestovinám
Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...
Údené plátky lososa
Cherry paradajky nakrájame na plátky, posolíme, okoreníme a prelejeme olivovým olejom. Necháme postáť pol...
Teplá nátierka z cukety a camembertu
Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná,...
Cestoviny šunkovo syrovo kuracie
Recept ma naučila Mamina mojho bývaleho priatela, kedže bola skvelá kuchárka čo to som od nej obkukala,...
Ježko s chlebovými roládkami (fotopostup)
Toto je taky recept-nerecept, skor len mala inspiracia na pohostenie, nahrada za klasicke oblozene chlebicky....
Zimný vitamínový šalát
Šaláty robievam podľa ročného obdobia, v lete z čerstvej zeleniny a teraz v zime hlavne z...
Vajce Monte Carlo
Toto slávnostné predjedlo pochádza z receptov slávného českého šéfkuchára Viléma Vrabca.
Vyprážaný haring (Fried Pickled Herring)
Marinovany haring je moja oblubena ryba . Recept som nasla medzi velkonocnymi specialitami, zaujal ...
Pečené cherry paradajky
Ak máte ešte posledné cherry paradajky v záhradke, tak šup s nimi na plech do...
Závitky z údeného lososa
jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.
Kaviárové vajcia
Natvrdo uvarené vajcia rozkrojíme, vyberieme žĺtky a vymiešame s maslom, soľou a korením do...
Žemličky - celiatické
Tieto žemličky vznikli z môjho omylu, išla som robiť iny koláčik a asi som zaľúbena tak som...
Avokádové „guacamole“ s kukuričnými plackami
Avokádo prepolíme, vyberieme kôstku a vydlabeme. Cesnak a čili nasekáme nadrobno. Rajčiny vyfiletujeme a...
Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...
Grilované koláčiky s pažítkovým krémom
Cesto: Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Toto cesto som...
Cestovinový teplý šalát s bazalkovým pestom
Vo väčšine mojich receptgov a nie je tomu inak ani v tomto, Vám predstavujem chute...
Gratinovaná špargľa so šunkou
Špargľu umyjeme, očistíme škrabkou. Po očistení skrojíme spodné časti a dáme variť do osolenej vody...
Tatarák z lososa
Kupil som na trhu cerstveho lososa a uz davnejsie som to chcel vyskusat. Oplatilo sa.
Diabli na konskom chrbte - Devils on horseback
Dve dámy pri tele. Opäť recept z TV. Neuveriteľné babky. Jedna z nich už...
Cukinové rolky plnené syrom feta na paradajkách
Obľúbené - vhodné ako hlavné jedlo, aj ako predjedlo. Je to jedlo bielkovinového charakteru (podľa...
Mrkvový pizza koláč
V miske si dobre vymiešame tvaroh a smotanu, pridáme soľ, korenie a vajíčka. Mrkvu...
Parma šunka so žltým melónom
žlty melon si nakrajame a zabalime ho do parma šunky, ostatne prisady si nakrajame a poukladame...
Krabia nátierka
Krabie tyčinky najemno nakrájame, cibuľu nakrájame na kocky a všetko zmiešame so syrom a tatárskou omáčkou....
Terinky z mozzarelly a paradajok
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do jednej nádoby vložíme mozzarellu, časť smotany, soľ,...
Tatarák z matjesov a reďkovky
Je mi jasné, že tatarák je len tatarák:), ale keď môže byť z lososa, ...
Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...