Fazuľová nátierka - White bean pate
Biela fazula , mrkva, cibula, cesnak a cerstve bylinky su zastupene v chutnej vyzivnej pomazanke...
Vrstvený tuniakový šalát
Rozpis surovín je na jednu misu. Šalát najlepšie ukáže v sklenenej. Ja som robila šalátik...
Zeleninové hranolčeky so sladkým cibuľovým dipom
Deti sú na prázdninách a ja sa musím zamestnávať, nech mi nie je smutno. Tak...
Falošný majonézový šalát
Zeler si ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a dáme variť. Zatiaľ si pokrájame ostatné suroviny...
Najzeleninovejšia polievka
Nedávno som sa snažila pomazánkou privolať jar a teraz zasa touto polievkou leto. Celá polievka spočíva...
Bretónske galetky na spôsob maki (Galettes façon makis)
Moja bretónska kamarátka v Saint Nazaire je špecialistka na galetky. Je v tom skvelá, ale...
Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Túto paštetu sme robili sestrou môjho priateľa. A je fakt, že famózne úžasná :))) Priateľ...
Kurací šalát s vajcom a so zeleninou
Tento recept vznikol, lebo máme radi kuraciu polievku a šaláty. Tak tu je využité jedno...
Rolky z grilovaného baklažánu
Baklažán očistíme, nakrájame na 3 mm široké plátky a nasucho ugrilujeme na grile, pokvapkáme olivovým...
Pečeňová paštéta z morčacej pečene s citrónom a klinčekmi
Recept pochádza z kuchárskej knihy Špeciality zo zabíjačiek od Júlie Frank, ide o paštétu z varenej...
Cícerové jaterničky
Sú náhradou zabíjačkových huriek, je to sacharidové jedlo a najlepšie chutia s cviklovým šalátikom.
Pagáčiky s údeninou
Z múky, vajec, mlieka, cukru, soli a oleja vypracujeme hladké cesto a necháme...
Tuniak s rukolou a parmezánom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...
Huspenina z kapra
Kapra vykostíme a rozkrojíme na 4 časti. Do vody dáme soľ, hlavu z kapra, ...
Chutné veľkonočné vajíčka
Ak Vám príde návšteva na Veľkonočné sviatky, môžete ich pohostiť takýmito chutno - chutnými vajíčkami, ...
Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...
Šalát Babylónia
Túto moju zeleninovú kreáciu si pripravujem už roky-rokúce vždy jeden deň v týždni. Ak by som...
Baklažán s bazalkovým pestom, mozzarellou a paradajkami
Baklažán nakrájame na tenšie kolieska, nasolíme z obidvoch strán a necháme "vyplakať" asi tak 20 min....
Kačacia pečeň s jablkovým pyré a opečenou cibuľkou
Kačaciu pečeň nakrájamé na asi 1-2 cm plátky a z každej strany jemne narežeme. Opečieme na...
Artičoky plnené mletým mäsom
Tu v Španielsku je to dosť typické jedlo a u nás v rodine veľmi obľúbené.
Pytliacka paštéta
Dnes keď si prečíta človek zloženie kupenskej paštéty naskakuje husia koža... mechanicky separované mäso, ...
Hrianky s krevetami
tento receptík som našla na MMB a na pár mesiacov sa mi stratil :) ale dnes som...
Minútka z hydiny a špenátu
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak. Na to dáme mäso (kuracie, alebo morčacie), opečieme,...
Marinovaný losos po domácku
Máte rádi lososa? Já se přiznám, že je to jediná ryba, kterou nemusím tepelně upravenou,...
Chilli tortilla
Nedávno sa mi podarilo zohnať tortilly, tak som si na večeru jednu naplnil paradajkovo - čili...