Cuketa plnená fetou
Jedli ste už plnenú cuketu? Vyskúšajte tento recept od nášho televízneho kuchára.
Pečeňová paštéta z morčacej pečene s citrónom a klinčekmi
Recept pochádza z kuchárskej knihy Špeciality zo zabíjačiek od Júlie Frank, ide o paštétu z varenej...
Koktail štyroch syrov
Syr nakrájame na kocky, pomiešame s jablkom nakrájaným na kocky a polejeme dresingom.
Fazuľová nátierka - White bean pate
Biela fazula , mrkva, cibula, cesnak a cerstve bylinky su zastupene v chutnej vyzivnej pomazanke...
Vrstvený tuniakový šalát
Rozpis surovín je na jednu misu. Šalát najlepšie ukáže v sklenenej. Ja som robila šalátik...
Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...
Zeleninové hranolčeky so sladkým cibuľovým dipom
Deti sú na prázdninách a ja sa musím zamestnávať, nech mi nie je smutno. Tak...
Najzeleninovejšia polievka
Nedávno som sa snažila pomazánkou privolať jar a teraz zasa touto polievkou leto. Celá polievka spočíva...
Falošný majonézový šalát
Zeler si ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a dáme variť. Zatiaľ si pokrájame ostatné suroviny...
Huspenina z kapra
Kapra vykostíme a rozkrojíme na 4 časti. Do vody dáme soľ, hlavu z kapra, ...
Bretónske galetky na spôsob maki (Galettes façon makis)
Moja bretónska kamarátka v Saint Nazaire je špecialistka na galetky. Je v tom skvelá, ale...
Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...
Marinovaný losos po domácku
Máte rádi lososa? Já se přiznám, že je to jediná ryba, kterou nemusím tepelně upravenou,...
Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Túto paštetu sme robili sestrou môjho priateľa. A je fakt, že famózne úžasná :))) Priateľ...
Kurací šalát s vajcom a so zeleninou
Tento recept vznikol, lebo máme radi kuraciu polievku a šaláty. Tak tu je využité jedno...
Cícerové jaterničky
Sú náhradou zabíjačkových huriek, je to sacharidové jedlo a najlepšie chutia s cviklovým šalátikom.
Artičoky plnené mletým mäsom
Tu v Španielsku je to dosť typické jedlo a u nás v rodine veľmi obľúbené.
Rolky z grilovaného baklažánu
Baklažán očistíme, nakrájame na 3 mm široké plátky a nasucho ugrilujeme na grile, pokvapkáme olivovým...
Tuniak s rukolou a parmezánom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Kanapky s kôprovou penou a lososom a s prosciuttom a melónom
Kanapky s kôprovou penou a lososom: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s posekaným kôprom. Ochutíme soľou, korením a...
Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com).
Chutné veľkonočné vajíčka
Ak Vám príde návšteva na Veľkonočné sviatky, môžete ich pohostiť takýmito chutno - chutnými vajíčkami, ...
Baklažán s bazalkovým pestom, mozzarellou a paradajkami
Baklažán nakrájame na tenšie kolieska, nasolíme z obidvoch strán a necháme "vyplakať" asi tak 20 min....
Pagáčiky s údeninou
Z múky, vajec, mlieka, cukru, soli a oleja vypracujeme hladké cesto a necháme...
Hrianky s krevetami
tento receptík som našla na MMB a na pár mesiacov sa mi stratil :) ale dnes som...
Kačacia pečeň s jablkovým pyré a opečenou cibuľkou
Kačaciu pečeň nakrájamé na asi 1-2 cm plátky a z každej strany jemne narežeme. Opečieme na...