
Cuketa plnená fetou
Jedli ste už plnenú cuketu? Vyskúšajte tento recept od nášho televízneho kuchára.

Avokádová nátierka
Robieva sa s citrónovou šťavou. Tak som si povedala, že vyskúšam pomaranč. Výsledok chutí...

Muffiny ako cheeseburger
Kto z nás si nerád občas pochutí na šťavnatom cheeseburgeri? Priznávam, že aj ja občas neodolám...

Trojfarebné jednohubky
Vhodné ako predjedlo, drobné pohostenie, či ako príloha k mäsu.

Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To...

Fionine očká
keďže sa nám "zjarnieva" tak sme si urobili takéto farebné jednohňupky :) a navyše @zitar chcela niečo aj...

Huspenina z kapra
Kapra vykostíme a rozkrojíme na 4 časti. Do vody dáme soľ, hlavu z kapra, ...

Najzeleninovejšia polievka
Nedávno som sa snažila pomazánkou privolať jar a teraz zasa touto polievkou leto. Celá polievka spočíva...

Zelerovo-jablková nátierka s červenou cibuľou
Južná Morava a Slovácko zvlášť, bolo, je a ostane „nafurt“ mojou veľkou láskou. Nielen...

Vyprážaný karfiól lady Ann pre kotňaka
Tento recept je formou prejavu veľkej lásky mojej milovanej babičky „lady Ann“ ku mne. Vynikajúca kuchárka...

Paprika plnená kozím a plesňovým syrom
Očistené papriky nakrájame na pásiky asi 2, 5 cm široké. Poukladáme na plech a pokvapkáme olejom....

Syrové fondue
Zo syra odkrojíme okraje a nakrájame ich na väčšie kúsky. Tie potom rozdrtíme alebo jemne pomelieme....

Letný šalát s tofu
Zohrejeme gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač, podľa toho, čo máme k dispozícii. Broskyňu...

Banskobystrické kvetinové hodiny
Banskobystrické kvetinové hodiny v Národnej ulici, boli postavené, pravdepodobne, v roku 1959 (nie je to isté,...

Vrstvený tuniakový šalát
Rozpis surovín je na jednu misu. Šalát najlepšie ukáže v sklenenej. Ja som robila šalátik...

Zeleninové hranolčeky so sladkým cibuľovým dipom
Deti sú na prázdninách a ja sa musím zamestnávať, nech mi nie je smutno. Tak...

Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...

Huspenina
Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...

Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou
Niečo aj pre milovníkov kačacej pečene bez vykŕmenia. Túto paštétu máme veľmi obľúbenú a vždy zmizne...

Koktail štyroch syrov
Syr nakrájame na kocky, pomiešame s jablkom nakrájaným na kocky a polejeme dresingom.

Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Túto paštetu sme robili sestrou môjho priateľa. A je fakt, že famózne úžasná :))) Priateľ...

Bretónske galetky na spôsob maki (Galettes façon makis)
Moja bretónska kamarátka v Saint Nazaire je špecialistka na galetky. Je v tom skvelá, ale...

Koriandrové palacinky s údeným lososom a kôprovým dresingom
Z mlieka, vajec, múky, 20 g kôpru, koriandra a zo soli vyšľaháme cesto na palacinky....

Cícerové jaterničky
Sú náhradou zabíjačkových huriek, je to sacharidové jedlo a najlepšie chutia s cviklovým šalátikom.

Falošný majonézový šalát
Zeler si ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a dáme variť. Zatiaľ si pokrájame ostatné suroviny...

Cviklová nátierka
Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, ...

Zeleninovo-hubový nákyp
Riešila som dilemu, čo dobrého dnes navarím. Mala som hovädzie predné, cukinu, čerstvé šampiňóny, karfiol a zbytok...