Misa plnených vajíčok
Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vajcia uvaríme natvrdo. Potom ich schladíme pod studenou vodou, olúpeme a prekrojíme na polovicu po dĺžke. Žĺtky vyklopíme do misky. Vajcia prekrajujeme opatrne, aby sa bielok neroztrhol.
- 2
Žĺtky v miske zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, maslom a podľa chuti horčicou. Prisolíme a prikoreníme a touto zmesou naplníme polovicu bielkov, z ktorých sme vyklopili žĺtky.
- 3
Podľa chuti môžeme pripraviť druhú plnku z topeného syra so šunkou, ktorou naplníme zvyšné bielky a dozdobíme ich petržlenovou vňaťou, olivou či salámou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu