Misa plnených vajíčok

Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Misa plnených vajíčok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

10 ks
50 g
1 ks
100 g
50 g
 na dekoráciu
 uzlíky




Postup

  1. 1

    Vajcia uvaríme natvrdo. Potom ich schladíme pod studenou vodou, olúpeme a prekrojíme na polovicu po dĺžke. Žĺtky vyklopíme do misky. Vajcia prekrajujeme opatrne, aby sa bielok neroztrhol.

  2. 2

    Žĺtky v miske zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, maslom a podľa chuti horčicou. Prisolíme a prikoreníme a touto zmesou naplníme polovicu bielkov, z ktorých sme vyklopili žĺtky.

  3. 3

    Podľa chuti môžeme pripraviť druhú plnku z topeného syra so šunkou, ktorou naplníme zvyšné bielky a dozdobíme ich petržlenovou vňaťou, olivou či salámou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia