Divinový závin v lístkovom ceste
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 27. februára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Slováci milujú mäso – z lesa, z rieky i z dvora. Ani v našom penzióne nechýba na žiadnej oslave či fi remnom podujatí. Pripravujeme Zobraziť celý popisSlováci milujú mäso – z lesa, z rieky i z dvora. Ani v našom penzióne nechýba na žiadnej oslave či fi remnom podujatí. Pripravujeme ho na sto spôsobov, ale stále skúšame ten sto prvý; novší, chutnejší a originálnejší...
porcie
príprava
na 160/210 °C
Postup
-
1
Jelenie stehno narežeme na 0,5 cm hrubý plát, klobásu zbavíme črievka a rovnomerne ňou mäso natrieme. Zrolujeme, zviažeme potravinárskou niťou, osolíme a okoreníme. Dáme piecť pri teplote 160 °C na 45 – 60 minút. Po upečení mäso necháme chvíľku vychladnúť.
- 2
Medzitým vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne 0,5 cm, rozšľaháme žĺtok s trochou vody a potrieme cesto. Mäsovú roládu zabalíme do cesta. Pečieme v rúre predhriatej na 210 °C 12 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu