Divinový závin v lístkovom ceste

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 27. februára 2017
Divinový závin v lístkovom ceste
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Slováci milujú mäso – z lesa, z rieky i z dvora. Ani v našom penzióne nechýba na žiadnej oslave či fi remnom podujatí. Pripravujeme Zobraziť celý popisSlováci milujú mäso – z lesa, z rieky i z dvora. Ani v našom penzióne nechýba na žiadnej oslave či fi remnom podujatí. Pripravujeme ho na sto spôsobov, ale stále skúšame ten sto prvý; novší, chutnejší a originálnejší...

4
porcie
20 minút
príprava
60/12 minút
na 160/210 °C

Suroviny

500 g
2 ks domáca
1 bal
1 ks




Postup

  1. 1

    Jelenie stehno narežeme na 0,5 cm hrubý plát, klobásu zbavíme črievka a rovnomerne ňou mäso natrieme. Zrolujeme, zviažeme potravinárskou niťou, osolíme a okoreníme. Dáme piecť pri teplote 160 °C na 45 – 60 minút. Po upečení mäso necháme chvíľku vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne 0,5 cm, rozšľaháme žĺtok s trochou vody a potrieme cesto. Mäsovú roládu zabalíme do cesta. Pečieme v rúre predhriatej na 210 °C 12 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia