Foto: jody
Nedávno som sa snažila pomazánkou privolať jar a teraz zasa touto polievkou leto. Celá polievka spočíva v tom, že do nej dáte čo najviac Zobraziť celý popisNedávno som sa snažila pomazánkou privolať jar a teraz zasa touto polievkou leto. Celá polievka spočíva v tom, že do nej dáte čo najviac druhov zeleniny, vlastne všetko, čo doma nájdete. Čisto zeleninová výrazná chuť. Skúste. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme čo najviac druhov zeleniny, čo len doma nájdeme. Ja som napríklad dala aj listy a hlúby z kelu, čo mi ostal. Pokrájame všetko na drobné kúsky a osobitne dáme cibuľu, cesnak, pór a rajčinu. Ostatné môžeme dať dokopy.
-
2
Na oleji speníme cibuľku, ...
-
3
...pridáme zeleninku a za stáleho miešania opekáme.
-
4
Po chvíli pridáme cesnak s pórom a stále opekáme.
-
5
Posolíme, premiešame a pridáme rajčinu.
-
6
Zasypeme sladkou paprikou, premiešame, ...
-
7
...podlejeme vrelou vodou a necháme variť.
-
8
Medzitým si v druhom hrnčeku nasucho opečieme hrubú krupicu a necháme ochladnúť.
-
9
Asi po 10-tich minútach pridáme hrášok a necháme spolu s ostatnou zeleninou dovariť.
-
10
Nakoniec vychladnutú krupicu zmiešame s trochou vody, pridáme do polievky a povaríme tak zo päť minút. No a potom naložíme koľko každému chutí. Dobrú chuť prajem. :-)
tip:)
.....velmi pekne urobeny recept