Rebriňačka fotorecept

jody - fotkajody, 14. augusta 2012
Rebriňačka (fotorecept)
Foto: jody

Ďalšia z radu fazuľovíc... :-)

15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme deň vopred. Na druhý deň šupneme do hrnca rebrá, posekané strúčky cesnaku a roh s feferónkou a dáme variť. Ak máte ale to tzv. údené v igelite, čo ani dymom neprešlo, varte spolu s fazuľou.

    Rebriňačka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podlejeme studenou vodou a šupneme tam mrkvovú vňať na vyvarenie. Nesolila som, ale závisí od údeného. Tieto boli riadne zaúdené. :-)

    Rebriňačka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso polomäkké, šupneme tam odmočenú fazuľu Švábku aj s vodou. Proti nadúvaniu pridáme mletý ďumbier.

    Rebriňačka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po pol hodine pridáme na menšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen).

    Rebriňačka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je fazuľa polomäkká, nasypeme kocky zemiakov a teraz už posolíme, aby mali zemiaky chuť.

    Rebriňačka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zemiakom už chýba len málo a tak pridáme zátriepku zo smotany a múky. Prevaríme 5 minút.

    Rebriňačka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Servírujeme ako chceme. :-) Prajem dobrú chuť. :-)

    Rebriňačka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Malo by byť úradne zakázané vkladať takéto recepty pred obedom! A ešte aj s obrázkami. Jeden by najradšej olízal monitor. :-)))
Ale prečo "rebriňačka"?
no tak ty ale vies narobit cloveku chute :-) toto by som si hned dala. Ukladam a vyskusam ked zozeniem niekde udene rebra,co bude asi problem ale recept na jednotku :-)
Nikdy som nepoužila mrkvovú vňať,vždy išla do kompostu.Načo si ju použila,nikde ju nevidím.Ináč "rebrovica" vyzerá veľmi dobre.

Pridaj komentár k receptu: