Foto: jody
Ďalšia z radu fazuľovíc... :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu namočíme deň vopred. Na druhý deň šupneme do hrnca rebrá, posekané strúčky cesnaku a roh s feferónkou a dáme variť. Ak máte ale to tzv. údené v igelite, čo ani dymom neprešlo, varte spolu s fazuľou.
-
2
Podlejeme studenou vodou a šupneme tam mrkvovú vňať na vyvarenie. Nesolila som, ale závisí od údeného. Tieto boli riadne zaúdené. :-)
-
3
Keď je mäso polomäkké, šupneme tam odmočenú fazuľu Švábku aj s vodou. Proti nadúvaniu pridáme mletý ďumbier.
-
4
Po pol hodine pridáme na menšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen).
-
5
Keď je fazuľa polomäkká, nasypeme kocky zemiakov a teraz už posolíme, aby mali zemiaky chuť.
-
6
Zemiakom už chýba len málo a tak pridáme zátriepku zo smotany a múky. Prevaríme 5 minút.
-
7
Servírujeme ako chceme. :-) Prajem dobrú chuť. :-)
Ale prečo "rebriňačka"?