Cuketové toasty fotorecept

papkoska - fotkapapkoska, 9. marca 2013
Cuketové toasty (fotorecept)
Foto: papkoska

Recept inšpirovaný cuketovou kuchárkou Lenky Požárovej.

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Plátky chleba nasucho opečieme v toastovači a potrieme takou hrubou vrstvou cesnaku, akú máme radi.

    Cuketové toasty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu nakrájanú na 1cm kocky opečieme na asi dvoch lyžiciach olivového oleja do zlatista. Odstavíme a ešte k horúcej cukete primiešame syr a nasekané bylinky, prípadne dosolíme, ale syr je dosť slaný, takže opatrne.

    Cuketové toasty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navrstvíme na hrianky, alebo si spojíme dve do sendviča, prekrojíme. Pokvapkáme olivovým olejom a podávame so šalátom. Syr môžeme obmieňať podľa chuti, môže to byť iný biely mäkký syr, napr. lučina alebo aj bryndza. Množstvo si prispôsobte podľa chuti, ja som cuketožrút, takže ťažko mi je povedať množstvo pre štyri osoby, keď to zjem sama :-) Cuketu si pestujem celé leto na terase v plastovej nádobe na záhradný odpad s vyvŕtanými otvormi na odtekanie vody. Do každej dám dve sadenice a až do prvých mrazov mám o jedlo postarané :-) V záhrade sa cukete darí ako burine, aspoň také sú moje skúsenosti.

    Cuketové toasty (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

ariela6
toto si aj ja často robievam na večeru usmažena mlada cuketa na olivovom oleje je famozna super odporučam
tiginko
dobrota, keď nemám chlapa doma, robievam si podobné večere v lete. Je to rýchlo a človek si cukínu môže ochutiť zakaždým inak...robievam tiež opečené kocky cukíny na oleji, kari korení a troške sójovej omáčky, túto verziu mám najradšej
olga42
Ja s cukety varievam polievku,cuketu pokrajam na rezance zamiaky na kocku dam varit do vody posolim.Ked su zemiaky uvarené urobím zapražku a zalejem smotanou,ked povrie dám pokrajaný kôpor.Tak robievam aj s čerstvej uhorky.Vyskušajte.Možeta dat aj mlieko.