Foto: papkoska
Recept inšpirovaný cuketovou kuchárkou Lenky Požárovej.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plátky chleba nasucho opečieme v toastovači a potrieme takou hrubou vrstvou cesnaku, akú máme radi.
-
2
Cuketu nakrájanú na 1cm kocky opečieme na asi dvoch lyžiciach olivového oleja do zlatista. Odstavíme a ešte k horúcej cukete primiešame syr a nasekané bylinky, prípadne dosolíme, ale syr je dosť slaný, takže opatrne.
-
3
Navrstvíme na hrianky, alebo si spojíme dve do sendviča, prekrojíme. Pokvapkáme olivovým olejom a podávame so šalátom. Syr môžeme obmieňať podľa chuti, môže to byť iný biely mäkký syr, napr. lučina alebo aj bryndza. Množstvo si prispôsobte podľa chuti, ja som cuketožrút, takže ťažko mi je povedať množstvo pre štyri osoby, keď to zjem sama :-) Cuketu si pestujem celé leto na terase v plastovej nádobe na záhradný odpad s vyvŕtanými otvormi na odtekanie vody. Do každej dám dve sadenice a až do prvých mrazov mám o jedlo postarané :-) V záhrade sa cukete darí ako burine, aspoň také sú moje skúsenosti.
Diskusia k receptu