Môj quiche so slaninkou a karamelizovanou cibuľkou

beata123 - fotkabeata123, 14. februára 2017
Môj quiche so slaninkou a karamelizovanou cibuľkou
Foto: beata123

Niečo slané na zahrytnutie :)

30 minút
príprava
45 minút
na 190-200 °C

Suroviny

1 bal
1 ks
1 ks
50 ml
cca 100 g
1
2 PL




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme lístkové cesto (ja som si kúpila už hotové rozvaľkané). Vezmeme si okrúhlu formu na koláč s takými nižšími okrajmi a natiahneme na ňu cesto. Natiahneme až na okraje a s ostatnými kúskami, čo ostanú, zakryjeme prípadné diery, čo nám mohli vzniknúť :) Následne formu s cestom popicháme vidličkou a prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme niečím, napr. fazuľkami alebo hrachom alebo niečím podobným. Vložíme do vopred predhriatej rúry (200 °C) na cca 15 min (po cca 12 min cesto odkryjeme).

  2. 2

    Medzitým si pripravíme nápň. Zmiešame sladkú smotanu, mlieko, vajíčko a nastrúhaný syr. Osolíme a okoreníme. Pripravíme si ďalšie ingrediencie do náplne. Tie sa môžu podľa chuti meniť, ja som zvolila karamelizovanú cibuľku a slaninku.

  3. 3

    Dáme si na panvičku trochu oleja a hodíme tam cibuľku nakrájanú na polkolieska. Chvíľu osmahneme a zasypeme cukrom, aby nám skaramelizovala. Keď trochu zhnedne, pridáme ešte balsamico ocot a počkáme, kým sa vyparí. Vtedy je cibuľka hotová. Kto má rád môže si krátko na panvičke popražiť aj slaninku.

  4. 4

    Smotanovú náplň vlejeme do cesta a rovnomerne pridáme cibuľku so slaninkou. Kto chce, môže si pridať ešte aj trochu syru na vrch. Koláčik dáme piecť na 190 °C približne polhodinku. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia