Môj quiche so slaninkou a karamelizovanou cibuľkou
Foto: beata123
Niečo slané na zahrytnutie :)
príprava
na 190-200 °C
Postup
-
1
Ako prvé si pripravíme lístkové cesto (ja som si kúpila už hotové rozvaľkané). Vezmeme si okrúhlu formu na koláč s takými nižšími okrajmi a natiahneme na ňu cesto. Natiahneme až na okraje a s ostatnými kúskami, čo ostanú, zakryjeme prípadné diery, čo nám mohli vzniknúť :) Následne formu s cestom popicháme vidličkou a prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme niečím, napr. fazuľkami alebo hrachom alebo niečím podobným. Vložíme do vopred predhriatej rúry (200 °C) na cca 15 min (po cca 12 min cesto odkryjeme).
- 2
Medzitým si pripravíme nápň. Zmiešame sladkú smotanu, mlieko, vajíčko a nastrúhaný syr. Osolíme a okoreníme. Pripravíme si ďalšie ingrediencie do náplne. Tie sa môžu podľa chuti meniť, ja som zvolila karamelizovanú cibuľku a slaninku.
- 3
Dáme si na panvičku trochu oleja a hodíme tam cibuľku nakrájanú na polkolieska. Chvíľu osmahneme a zasypeme cukrom, aby nám skaramelizovala. Keď trochu zhnedne, pridáme ešte balsamico ocot a počkáme, kým sa vyparí. Vtedy je cibuľka hotová. Kto má rád môže si krátko na panvičke popražiť aj slaninku.
- 4
Smotanovú náplň vlejeme do cesta a rovnomerne pridáme cibuľku so slaninkou. Kto chce, môže si pridať ešte aj trochu syru na vrch. Koláčik dáme piecť na 190 °C približne polhodinku. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu