Huspenina z kapra

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 14. októbra 2012
Huspenina z kapra
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
50 g
120 g
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kapra vykostíme a rozkrojíme na 4 časti. Do vody dáme soľ, hlavu z kapra, kosti z ryby, bravčové kože a všetko dobre povaríme, potom pridáme korenie, cibuľu, papriku, paradajku a ocot. Nakoniec pridáme kúsky mäsa z kapra a varíme do mäkka.

  2. 2

    Mäkké mäso vyberieme a vychladnuté dáme do misiek, ozdobíme kolieskami zeleniny.

  3. 3

    Uvarený aspik precedíme a nalejeme na pripravené porcie. Dáme stuhnúť do chladu.

Diskusia k receptu

paeva
aujímavé, nabudúci týždeň idemna to, rybu mám rada, huspeninu - aspik dám drahému, nech ho nebolia klby
alena45
raz som robila halaszlé z 9 kaprích hláv ( v práci ma už poznajú, že som ich zberateľ) a v studenom stave to bol veľmi hustý rôsol.
afataga
moja babka to obcas robila a mna nenapada ine prirovnanie, len (s prepacenim) odporne, ale nepochybujem, ze niekomu to moze aj chutit
stela1
Ten aspik sa robí z vývaru s pridaním želetíny, alebo to stuhne samé?
radox1
taku konzistenciu aka je na obrazku nedosiahnete,same to nestuhne,maximalne bude z toho rosol.
radox1
aha beriem spat,som si nevsimol ze su tam aj brav.koze.kto chce mat istotu nech da brav.paprcku ktora obsahuje najviac kolagenu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia