Huspenina z kapra

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 14. októbra 2012
Huspenina z kapra
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
50 g
120 g
1 ks
1 ks
1 ks



Postup

  1. 1

    Kapra vykostíme a rozkrojíme na 4 časti. Do vody dáme soľ, hlavu z kapra, kosti z ryby, bravčové kože a všetko dobre povaríme, potom pridáme korenie, cibuľu, papriku, paradajku a ocot. Nakoniec pridáme kúsky mäsa z kapra a varíme do mäkka.

  2. 2

    Mäkké mäso vyberieme a vychladnuté dáme do misiek, ozdobíme kolieskami zeleniny.

  3. 3

    Uvarený aspik precedíme a nalejeme na pripravené porcie. Dáme stuhnúť do chladu.

Diskusia k receptu

paeva
aujímavé, nabudúci týždeň idemna to, rybu mám rada, huspeninu - aspik dám drahému, nech ho nebolia klby
alena45
raz som robila halaszlé z 9 kaprích hláv ( v práci ma už poznajú, že som ich zberateľ) a v studenom stave to bol veľmi hustý rôsol.
afataga
moja babka to obcas robila a mna nenapada ine prirovnanie, len (s prepacenim) odporne, ale nepochybujem, ze niekomu to moze aj chutit
stela1
Ten aspik sa robí z vývaru s pridaním želetíny, alebo to stuhne samé?
radox1
taku konzistenciu aka je na obrazku nedosiahnete,same to nestuhne,maximalne bude z toho rosol.
radox1
aha beriem spat,som si nevsimol ze su tam aj brav.koze.kto chce mat istotu nech da brav.paprcku ktora obsahuje najviac kolagenu.
ivan14
Tohle dělávala moje máma, jako štědrovečerní předkrm, ale s použitím želatiny, aby to bylo čiré. Dík za inspiraci, zase musím zkusit.