
Bulharská studená polievka tarator
Je to veľmi dobré osvieženie v týchto horúcich dňoch. Ja ju takto robím a chutí nám...

Paprikové tajomstvo
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

Zapečené šunkové závitky
Nakrájané kolieska širšej šunkovej salámy potrieme kečupom, posypeme natenko nakrájaným pórom a strúhaným syrom. Plátky...

Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.

Hummus s pečenou tekvicou
Zostala mi dáka tekvica, tak som spravil hummus... Spestrí a prehĺbi chuť, hummus je...

Šibačková Tofu hubová pochúťka
Chutná a nenáročná na prípravu. Presne taká je hubová tlačenka s Tofu. Poteší vegánov aj...

Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...

Tatarákový závin
Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu...

Plnené paradajky s medvedím cesnakom
Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál...

Haruľové lievance na špenáte
Očistené zemiaky postrúhame, pridáme vajcia, hladkú múku, cesnak, soľ, mlieko a majorán,...

Fašiangový šalát
Syr a salámu nakrájame na tenké rezance, zeleninu na malé kocky, pridáme hrášok a zalejeme...

Šalát Pochúťka
Tento môj recept pochádza z hodne dávnejšieho obdobia, preto k nemu nedokladám ilustračné foto. Je...

Husacia pečeň Torchon
Pripravte si špecialitu hotela Château Béla, ktorú tu podávajú ako pochúťku k dobrému vínu.

Karfiol s jablkom
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame na...

Grilovaná polenta
na grilovačku výborný nápad... a hlavne zase je to zdravé... u nás to padne s...

Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...

Rajčiny plnené hermelínom
Minulé leto sme mali veľmi veľa rajčin, tak sme vymýšlali všelijaké plnky a tak vzniklo aj...

Kačacia paštéta s višňovou penou
Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme,...

Bryndzové lodičky
Zemiaky predvaríme v šupke. Nie uplne ich treba uvariť ale tak na 3/4. Očistíme a...

Šťavnaté guľky z kapra v aspiku
Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...

Šupky do hubky
Bagetu nakrájame na kolieska, plech potrieme olejom a bagetky krátko opečieme. Syr nakrájame na tenké kolieska, cherry...

Grilovaná tekvica s oškvarkami
Grilovanie je spôsob, ako osláviť život všetkými zmyslami. Vychádza zo zásady, že najlepšie veci...

Špargľa s avokádovými vajcami
Posledný tohtoročný záchvev špargle, navyše krásnej z oblasti Landes, ktorá je ňou preslávená asi ako...