Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Baguets el forn amb el tomata

Slané chuťovky

V preklade zapekané bagetky s proscuittom a paradajkou. Toto katalánske jedlo jedia Katalánci ako predjedlo alebo...

prazdny

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

Slané chuťovky

Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

prazdny

Galantina z králíka

Predjedlá

Králičí zadek, vepřová krkovice, vejce, králičí játra, šunka, anglická slanina, koňak, sůl, pepř.

prazdny

Zapečený žampion a plněná rajčátka

Večera

Žampiony očistíme, omyjeme a oddělíme nožičky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nožičky...

prazdny

Steaková bageta

Hovädzie mäso

Čerstvú bagetu rozrežeme a naplníme rukolou.

prazdny

Vyprážané šišky plnené šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Studené uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme hrubú múku, vajcia, soľ a na cibuľke udusené a...

prazdny

Kačacia paštéta s višňovou penou

Nátierky

Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme,...

prazdny

Cuketa plnená pohánkovým rizotom

Bezmäsité jedlá

Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.

prazdny

Zmes listových šalátov so šunkovými lasagne s guacamole

Bravčové mäso

Komerčný recept od šéfkuchára Petra Kulhányho

prazdny

Muchotrávky

Bezmäsité jedlá

Olúpaným vajíčkam opatrne zrežeme vršok a vydlabeme žĺtky. Tie dôkladne roztlačíme a zmiešame so syrom a...

prazdny

Drobné paradajky, ružičkový kel a plantain ako zoštíhľovací obed

Bezmäsité jedlá

Teraz sa zavďačím vegetariánom, ale aj našinec sa občas dostane do situácie, kedy je „postavený“ pred zelený tanier....

prazdny

Šťavnaté guľky z kapra v aspiku

Večera

Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...

prazdny

Husacia pečeň Torchon

Predjedlá

Pripravte si špecialitu hotela Château Béla, ktorú tu podávajú ako pochúťku k dobrému vínu.

prazdny

Zapečené šunkové závitky

Bravčové mäso

Nakrájané kolieska širšej šunkovej salámy potrieme kečupom, posypeme natenko nakrájaným pórom a strúhaným syrom. Plátky...

prazdny

Bryndzové lodičky

Večera

Zemiaky predvaríme v šupke. Nie uplne ich treba uvariť ale tak na 3/4. Očistíme a...

prazdny

Pizzové

Dezerty

No kto nemá rád pizzu? Mňam tá vôňa každého láka. Nech sa páči. Tajný recept...

prazdny

Paprikové tajomstvo

Bezmäsité jedlá

Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

prazdny

Orechové zemiaky

Bezmäsité jedlá

Niečo pre tých, čo zbožnujú zemiaky...

prazdny

Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou

Hlavné jedlá

Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...

prazdny

Grilovaná tekvica s oškvarkami

Večera

Grilovanie je spôsob, ako osláviť život všetkými zmyslami. Vychádza zo zásady, že najlepšie veci...

prazdny

Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou

Šaláty

Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....

prazdny

Karfiol s jablkom

Bezmäsité jedlá

Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame na...