Slaný koláč s fetou, paradajkami a píniovými orieškami
Pri tomto recepte som sa zdiaľky inšpirovala tureckým slaným koláčom pide, avšak namiesto kysnutého cesta som v časovej tiesni použila hotové lístkové.
porcie
príprava
Suroviny
| 1 balenie | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 16 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 plná ČL tymian, šalvia | 
                                                             | 
                                                    
| podla chuti čerstvé lístky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky posekaný | 
                                                             | 
                                                    
| 1 plná PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme si jednotlivé suroviny:
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Cesnak nadrobno posekáme, paradajky pokrájame na kolieska, syr feta rukou rozdrobíme na drobné hrudky (ak je veľmi mäkká, nožom ju pokrájame na malé kocky).
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Lístkové cesto rozprestrieme do primerane veľkého pekáča tak, aby okraje prečnievali približne 1,5 cm nad povrch a rovnomerne ho posypeme rozdrobenou fetou a pokrájaným cesnakom.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na vrch poukladáme kolieska paradajok tak, aby sa čiastočne prekrývali. Pokvapkáme ich olivovým olejom trochu posolíme (pozor, feta je dosť slaná), posypeme píniovými orieškami a sušenými bylinkami.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 180°C približne 30 minút, alebo až kým okraje koláča nie sú dozlatova upečené.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Pred podávaním ozdobíme čiernymi olivami a lístkami čerstvej bazalky. Môžeme podávať ako malé pohostenie k vínu, alebo so šalátom ako ľahký obed či večeru
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Ja som cakala navstevu a mala malo casu, preto som ho urobila z normalneho, v Kauflande kupeneho listkoveho cesta a bol naozaj dobry.