Foto: proste0monika
Na rodinnú oslavu to chcelo niečo špeciálne, tak som vymyslela túto slanú tortu s mojím oblúbeným univerzálnym tofu krémom =D Bohužial fotku hotovej torty Zobraziť celý popisNa rodinnú oslavu to chcelo niečo špeciálne, tak som vymyslela túto slanú tortu s mojím oblúbeným univerzálnym tofu krémom =D Bohužial fotku hotovej torty nemám, možno bude neskôr keď budú fotky z oslavy , zatial prikladám takú čo som fotila popri kuchtení =P =D
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnčeka si rozdrobíme droždie , pridáme cukor a zalejeme teplou vodou aby bolo ponorené a odložíme niekam na teplé miesto. Medzitým si v mise zmiešame múku so soľou a rascou. Keď nám kvások už začal bublať, zmiešame s múkou a pridáme podľa potreby vodu. Ceto musí byť vláčne, ale nesmie byť riedke. Keď ho máme vymiešané dáme znova na teplé miesto kysnúť asi na pol hodinu.
- 2
Kým nám cesto kysne, do väčšej misky rozdrobíme vyžmýkané tofu a rozmixujeme ho na hladký krém. Dochutíme soľou.
- 3
Teraz si nachystáme formu na pečenie chleba (ja som použila hrniec aby to malo pekný tvar, nič iné som nemala poruke =D), napríklad okrúhlu tortovú. Vymastíme si ju a vysypeme múkou a vyysnuté, premiesené cesto do nej vyklopíme a ešte na polhodinku necháme kysnúť. Medzitým si dáme vyhriať trúbu na najvyšší stupeň. Keď chlebík znova vykysol už ho nemiesime, len potrieme studenou vodou a vložíme do vyhriatej trúby. Po 10tich minútach stiahneme teplotu asi na 170 stupňov a chlebík pečieme kým nebude mať peknú hnedú kôrku.
- 4
Upečený chlebík vyberieme z formy, prekryjeme utierkou a necháme chladnúť. Odkrojíme vrch chlebíka, vydlabeme striedku, namiesto ktorej navrstvíme krém, nasekané olivy, nasekanú bazalku a nakrájané paradajky. Potrieme odkrojený vršok chleba a priklopíme ho naspäť. Jemnou vrstvou krému potrieme celý chlieb aby kôrka zmäkla. Zvyšok krému rozmixujeme spolu s rastlinným maslom a sušenými paradajkami na hladký krém s ktorého zdobítkom spravíme na tortu "pusinky" a tortu odložíme do chladničky. Je lepšie si ju pripraviť v predstihu aby sa dala pekne krájať, ja som ju priniesla úplne čerstvú a troška sa nám rozpadala =D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu