Slaná torta po mojom

proste0monika - bez fotkyproste0monika, 11. marca 2013

Na rodinnú oslavu to chcelo niečo špeciálne, tak som vymyslela túto slanú tortu s mojím oblúbeným univerzálnym tofu krémom =D Bohužial fotku hotovej torty Zobraziť celý popisNa rodinnú oslavu to chcelo niečo špeciálne, tak som vymyslela túto slanú tortu s mojím oblúbeným univerzálnym tofu krémom =D Bohužial fotku hotovej torty nemám, možno bude neskôr keď budú fotky z oslavy , zatial prikladám takú čo som fotila popri kuchtení =P =D

10
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1/2 kocky
1 ČL
1 ČL
6 ks
1 pohár
1 ks
5 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Do hrnčeka si rozdrobíme droždie , pridáme cukor a zalejeme teplou vodou aby bolo ponorené a odložíme niekam na teplé miesto. Medzitým si v mise zmiešame múku so soľou a rascou. Keď nám kvások už začal bublať, zmiešame s múkou a pridáme podľa potreby vodu. Ceto musí byť vláčne, ale nesmie byť riedke. Keď ho máme vymiešané dáme znova na teplé miesto kysnúť asi na pol hodinu.

  2. 2

    Kým nám cesto kysne, do väčšej misky rozdrobíme vyžmýkané tofu a rozmixujeme ho na hladký krém. Dochutíme soľou.

  3. 3

    Teraz si nachystáme formu na pečenie chleba (ja som použila hrniec aby to malo pekný tvar, nič iné som nemala poruke =D), napríklad okrúhlu tortovú. Vymastíme si ju a vysypeme múkou a vyysnuté, premiesené cesto do nej vyklopíme a ešte na polhodinku necháme kysnúť. Medzitým si dáme vyhriať trúbu na najvyšší stupeň. Keď chlebík znova vykysol už ho nemiesime, len potrieme studenou vodou a vložíme do vyhriatej trúby. Po 10tich minútach stiahneme teplotu asi na 170 stupňov a chlebík pečieme kým nebude mať peknú hnedú kôrku.

  4. 4

    Upečený chlebík vyberieme z formy, prekryjeme utierkou a necháme chladnúť. Odkrojíme vrch chlebíka, vydlabeme striedku, namiesto ktorej navrstvíme krém, nasekané olivy, nasekanú bazalku a nakrájané paradajky. Potrieme odkrojený vršok chleba a priklopíme ho naspäť. Jemnou vrstvou krému potrieme celý chlieb aby kôrka zmäkla. Zvyšok krému rozmixujeme spolu s rastlinným maslom a sušenými paradajkami na hladký krém s ktorého zdobítkom spravíme na tortu "pusinky" a tortu odložíme do chladničky. Je lepšie si ju pripraviť v predstihu aby sa dala pekne krájať, ja som ju priniesla úplne čerstvú a troška sa nám rozpadala =D

Diskusia k receptu

nonna
Je to určite vynikajúce, chutné, slané "sladkosti" môžem aj o pol noci. A prečo si ju necvakla hotovú? Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko. Mojich kamošov zaujme. Peč!
proste0monika
môj večný problém-nič som nestíhala tesne pred odchodom =D ďakujem, som rada, že sa páči =)
afataga
uplne najspecialnejsia je ta zhuzvana handra pod chlebom
proste0monika
ta "zhužvana handra" je prosim pekne utierka pod ktorou chlieb chladol =) je to napísané aj v postupe =))
katkat
mne sa ta tvoja titulna fotka velmi paci, vobec mi nevadi, ze to nie je hotove... niezeby som bola nejaky expert na fotky, ale podla mna to ma peknu domacku atmosferu, pri tom okne aj s tou handrou aj vsetko :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia