Falošná husacia pečeň
Falošnu husaciu pečeň robim často na chaty a na opekačku taku chuťovku s chlebom. Recept mi dala...
Ľahká večera pre maturanta
Toto ani nepovažujem za recept, keď, tak inšpiráciu. Akademický týždeň dá každému zabrať :)
Teľací jazyk v aspiku
Podobne ako hovädzí údený jazyk, aj teľací jazyk je vyhľadávanou lahôdkou. Hoci jeho príprava na...
Žampiony Wellington
Je to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřísáhlý masožravec...
Kurací šalát s ovocím
Mám rada toto jedlo kvôli ľahkej príprave a vždy je dobrou lahkou večerou, zasýti a neuškodi...
Tekvicové muffiny - slané
Dlho som mala doma maslovú tekvicu a nevedela som, čo s ňou... už sme prepolievkovaní,...
Cesnaková nadýchaná nátierka
Originálny receptík si už nepamätám ani neviem odkiaľ ho mám. Tento mnou upravený používam a robím...
Karfiol so sezamovou omáčkou
Veľmi zaujímavá inšpirácia z arabskej kuchyne na ľahký obed alebo večeru. Keď nepočítam upečenie pita chleba,...
Škvareninová nátierka
Keď sú na návšteve rodičia, musím rozmýšľať aj nad raňajkami (ja inak neraňajkujem :- )) a tak...
Avokádový toast s mungo fazuľkou
Už by to chcelo jar, tak si ju privolajme takýmto zeleným receptíkom :) http://www. patincatsomekitchen. com/avokadovy-toast-s-mungo-fazulou
Dýně v česnekovém másle pečená
Jednoduché, famozní, do sbírky dýňových receptů. Snad nejlepší co znám.
Pohostenie pre rodinu
Po pohostení pre Terkiných spolužiakov som o dva dni prichystala pohostenie pre rodinu.
Srdiečka z palacinkového cesta
Dnešný valentínsky, teda výsostne aktuálny námet, som čerpala z maďarského webu...
Vyprážaný karfiól lady Ann pre kotňaka
Tento recept je formou prejavu veľkej lásky mojej milovanej babičky „lady Ann“ ku mne. Vynikajúca kuchárka...
Slaný koláč s klobásou a so zeleninou
Komerčný recept<br /> Ak sa chystáte na výlet alebo exkurziu, tak tu máte tip na ideálnu desiatu:...
Avokádová nátierka
Robieva sa s citrónovou šťavou. Tak som si povedala, že vyskúšam pomaranč. Výsledok chutí...
Banskobystrické kvetinové hodiny
Banskobystrické kvetinové hodiny v Národnej ulici, boli postavené, pravdepodobne, v roku 1959 (nie je to isté,...
Muffiny ako cheeseburger
Kto z nás si nerád občas pochutí na šťavnatom cheeseburgeri? Priznávam, že aj ja občas neodolám...
Pečeňovo–bôčiková paštéta
Uvarenú pečeň, bôčik, cesnak a žemle namočené v mlieku rozmixujeme alebo zomelieme najemno. Pridáme...
Pytliacka paštéta
Dnes keď si prečíta človek zloženie kupenskej paštéty naskakuje husia koža... mechanicky separované mäso, ...
Celozrnný špenátový koláč s bryndzou
Bryndzou v našich moderných kuchyniach často opovrhujeme, ale ja som za rovnosť pre všetky syry! A...
Trojfarebné jednohubky
Vhodné ako predjedlo, drobné pohostenie, či ako príloha k mäsu.
Syrové fondue
Zo syra odkrojíme okraje a nakrájame ich na väčšie kúsky. Tie potom rozdrtíme alebo jemne pomelieme....
Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To...
Fionine očká
keďže sa nám "zjarnieva" tak sme si urobili takéto farebné jednohňupky :) a navyše @zitar chcela niečo aj...
Paprika plnená kozím a plesňovým syrom
Očistené papriky nakrájame na pásiky asi 2, 5 cm široké. Poukladáme na plech a pokvapkáme olejom....
Huspenina
Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...
Pečeňová paštéta z morčacej pečene s citrónom a klinčekmi
Recept pochádza z kuchárskej knihy Špeciality zo zabíjačiek od Júlie Frank, ide o paštétu z varenej...