Banskobystrické kvetinové hodiny
Banskobystrické kvetinové hodiny v Národnej ulici, boli postavené, pravdepodobne, v roku 1959 (nie je to isté,...
Pohostenie pre rodinu
Po pohostení pre Terkiných spolužiakov som o dva dni prichystala pohostenie pre rodinu.
Srdiečka z palacinkového cesta
Dnešný valentínsky, teda výsostne aktuálny námet, som čerpala z maďarského webu...
Muffiny ako cheeseburger
Kto z nás si nerád občas pochutí na šťavnatom cheeseburgeri? Priznávam, že aj ja občas neodolám...
Jarní vajíčkový salát podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 41 ČSN...
Orechový „tatarák“
Vlašské orechy rozmixujeme na menšie kusy, nemali by byť pomleté na prach, takže ich nemelieme...
Paprika plnená kozím a plesňovým syrom
Očistené papriky nakrájame na pásiky asi 2, 5 cm široké. Poukladáme na plech a pokvapkáme olejom....
Syrové fondue
Zo syra odkrojíme okraje a nakrájame ich na väčšie kúsky. Tie potom rozdrtíme alebo jemne pomelieme....
Huspenina
Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...
Pikantná nátierka z údených šprotov
Máme radi nátierky z rýb, dnes som nám pripravila na raňajky pikantnú nátierku z údených šprotov,...
Avokádová nátierka
Robieva sa s citrónovou šťavou. Tak som si povedala, že vyskúšam pomaranč. Výsledok chutí...
Celozrnný špenátový koláč s bryndzou
Bryndzou v našich moderných kuchyniach často opovrhujeme, ale ja som za rovnosť pre všetky syry! A...
Koktail štyroch syrov
Syr nakrájame na kocky, pomiešame s jablkom nakrájaným na kocky a polejeme dresingom.
Avokádový toast s mungo fazuľkou
Už by to chcelo jar, tak si ju privolajme takýmto zeleným receptíkom :) http://www. patincatsomekitchen. com/avokadovy-toast-s-mungo-fazulou
Fionine očká
keďže sa nám "zjarnieva" tak sme si urobili takéto farebné jednohňupky :) a navyše @zitar chcela niečo aj...
Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To...
Cesnaková nadýchaná nátierka
Originálny receptík si už nepamätám ani neviem odkiaľ ho mám. Tento mnou upravený používam a robím...
Slaný koláč s klobásou a so zeleninou
Komerčný recept<br /> Ak sa chystáte na výlet alebo exkurziu, tak tu máte tip na ideálnu desiatu:...
Trojfarebné jednohubky
Vhodné ako predjedlo, drobné pohostenie, či ako príloha k mäsu.
Falošný majonézový šalát
Zeler si ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a dáme variť. Zatiaľ si pokrájame ostatné suroviny...
Pečená cibuľa s pečeňovo–slivkovou plnkou
Cibuľu očistíme a pomocou noža vykrojíme stred. Rúru rozohrejeme na 185 oC. Do stredu cibule...
Pečeňovo–bôčiková paštéta
Uvarenú pečeň, bôčik, cesnak a žemle namočené v mlieku rozmixujeme alebo zomelieme najemno. Pridáme...
Cuketa plnená fetou
Jedli ste už plnenú cuketu? Vyskúšajte tento recept od nášho televízneho kuchára.
Zeleninové hranolčeky so sladkým cibuľovým dipom
Deti sú na prázdninách a ja sa musím zamestnávať, nech mi nie je smutno. Tak...
Fazuľová nátierka - White bean pate
Biela fazula , mrkva, cibula, cesnak a cerstve bylinky su zastupene v chutnej vyzivnej pomazanke...
Zajačina à la Stroganoff s jalovcom a drienkovicou
Ortodoxní „Stroganoff_číci‟ budú mať asi výhrady voči tomuto parafrázovanému názvu pre môj ďalší recept na zajačie mäso....