Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Ak sa chystáte na výlet alebo exkurziu, tak tu máte tip na ideálnu desiatu: koláč plný zeleniny, syra a klobásy.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
275 g |
|
140 g |
|
130 g |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 bal |
|
Plnka: | |
300 g (podľa vašej chuti) |
|
100 g |
|
120 g |
|
200 g čerstvá |
|
250 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
500 ml |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zmiešame múku so soľou a práškom do pečiva. Pridáme na plátky nakrájané dobre vychladené maslo a čerstvý syr. Dobre premiešame pomocou elektrického mixéru tak, aby vznikla jedna zmes. Pridáme kyslú smotanu a trošku premiešame.
- 2
Cesto zabalíme do priesvitnej fólie a dáme ho do chladničky vychladnúť na cca 30 minút.
- 3
Do panvice na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju domäkka. Pridáme nastrúhanú mrkvu, papriku nakrájanú na tenké prúžky, hrášok a na krúžky nakrájanú obielenú klobásu. Pražíme cca 3 - 4 minúty, zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- 4
Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na pomúčenej podložke a dáme ho do obdĺžnikovej zapekacej misy (30x18 cm) tak, aby boli zakryté aj steny misy.
- 5
Spodnú časť cesta popicháme vidličkou, zakryjeme papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút.
- 6
Cesto vyberieme z rúry a poukladáme na neho opraženú zeleninu s klobásou. Na vrch posypeme nastrúhaný syr.
- 7
Vajcia rozmiešame a zmiešame ich so smotanou na varenie, vegetou, majoránkou, soľou a korením.
- 8
Pripravenú zmes nalejeme na cesto a pečieme ďalších 20 minút. Keď je koláč hotový, vyberieme ho z rúry, necháme vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu