Slaný koláč s klobásou a so zeleninou

podravka - fotkapodravka, 9. novembra 2016
Slaný koláč s klobásou a so zeleninou
Foto: podravka

Komerčný recept
Ak sa chystáte na výlet alebo exkurziu, tak tu máte tip na ideálnu desiatu: koláč plný zeleniny, syra a klobásy.

4
porcie
25 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

275 g
140 g
130 g
2 PL
1/2 ČL
1 bal
Plnka:
300 g (podľa vašej chuti)
100 g
120 g
200 g čerstvá
250 g
100 g
3 PL
2 ks
500 ml
1 ČL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame múku so soľou a práškom do pečiva. Pridáme na plátky nakrájané dobre vychladené maslo a čerstvý syr. Dobre premiešame pomocou elektrického mixéru tak, aby vznikla jedna zmes. Pridáme kyslú smotanu a trošku premiešame.

  2. 2

    Cesto zabalíme do priesvitnej fólie a dáme ho do chladničky vychladnúť na cca 30 minút.

  3. 3

    Do panvice na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju domäkka. Pridáme nastrúhanú mrkvu, papriku nakrájanú na tenké prúžky, hrášok a na krúžky nakrájanú obielenú klobásu. Pražíme cca 3 - 4 minúty, zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na pomúčenej podložke a dáme ho do obdĺžnikovej zapekacej misy (30x18 cm) tak, aby boli zakryté aj steny misy.

  5. 5

    Spodnú časť cesta popicháme vidličkou, zakryjeme papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút.

  6. 6

    Cesto vyberieme z rúry a poukladáme na neho opraženú zeleninu s klobásou. Na vrch posypeme nastrúhaný syr.

  7. 7

    Vajcia rozmiešame a zmiešame ich so smotanou na varenie, Podravka ochucovadlom, majoránkou, soľou a korením.

  8. 8

    Pripravenú zmes nalejeme na cesto a pečieme ďalších 20 minút. Keď je koláč hotový, vyberieme ho z rúry, necháme vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre