
Ajer lajber cibeles - židovské vajcia
Toto jedlo patrí k obľúbeným predjedlám v židovskej kuchyni, mám vyskúšsané a je to výborná pochúťka....

Šalát ako ľahká večera
Koreniny som dal do flasticky a dobre pomixoval. Vo vacsej mise som skombinoval salatovu zelen nakrajanu,...

Plnené baklažánové rolky
Jednoduchý vegetariánsky recept, ktorý vás prekvapí vyváženosťou chutí a ľahkou prípravou.

Cibuľový koláč / Quiche aux Oignons
Tento koláč je veľmi chutný a sýty :) Recept je z knižky Umenie francúzskej kuchyne.

Moules marinieres (Slávky po námornícky)
Takto sa pripravuju slavky v juznom Francuzsku. Mam rada morske plody a tento recept robim ...

Špenátový závin
Na masle opečieme pór, pridáme scedené špenátové listy, dusíme. Osolíme, okoreníme, na...

Placka Katka
Názov "Placka Katka" preto lebo som pracoval hlavne podľa receptu, ktorý tu pridala 05. 08. 2011...

Zemiakové pirohy s cesnakovou omáčkou
Zemiakové pirohy (zemiaková vojna. :) plnené s kapustou je fantastický recept mojej mamy, ktorý sa...

Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

Koktejlové krevety s bagetkou
Robila som ich na oslavu synčekových narodenín ... a velmi chutili :-)

Pšenično-ražné žemle
Chcela som upiecť také drsnejšie pečivo, ktoré vonia vidiekom. Rozhodla som sa pre pšenično-ražné žemle....

Marocký šalát Zaalouk
Zaalouk je tradičné marocké jedlo, podávané ako predjedlo, teplé alebo studené. To je baklažánovy...

Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou
Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať...

Panzanella
Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z...

Avokádový dip či nátierka
Avokádo sa dá pripraviť snáď na milión spôsobov, na sladko i na slano. Mohla by...

Slané chlebíkove košíčky
Rada robím veci, že "čo dúm dál" :)) toto som robila na raňajky s tým, ...

Cestovinový šalát s cícerom a avokádovou zálievkou
Tento šalát je sýty a plný výživných látok a vitamínov.

Crêpes soufflées / kysnuté palacinky
Dostala som krásnu knihu: Umenie francúzskej kuchyne. Vyskúšala usom urobiť kysnuté palacinky. Sú jemnučké. S...

Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.

Zelené fazuľky s čili a sezamom
Jedlo som pripravila ako prílohu ku grilovaným kuracím srdiečkam (http://varecha. pravda. sk/recepty/grilovane-kuracie-srdiecka-so-zelenou-fazulkou-/58956-recept. html) a recepty spojila, ...

Šalát s bulgurom, riasou Wakame a grilovanou zeleninou
Náš obľúbený teplý rímsky šalát s bulgurom som trochu rozvinul, fazuľu nahradil inými vecami, a...

Tlačenka z diviaka
K výrobe tejto dobrej tlačenky ma inšpirovala moja švagrinka, ďakujem jej.

Kysnutá slaná roláda po domácky
Robil som ho 17. 10. 12 a nápad som mal, že spravím roládu. Tak som...

Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou
Milujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini...

Zeleninovo-syrová nátierka alebo dip
Jednoduchá ľahká nátierka bez tuku, tým myslím bez masla, lebo syr nejaký ten tuk obsahuje,...