Veľkonočný mäsový nárez aj za morom
Nikdy som nebol rád aktívnym účastníkom Veľkonočných oblievačiek, šibačiek, či „mrskútov“. Jar áno, ...
Cestovinový šalát s cícerom a avokádovou zálievkou
Tento šalát je sýty a plný výživných látok a vitamínov.
Reďkvičkovo-šunková nátierka
Aj takto sa dajú využiť reďkvičky. Jednoducha príprava, ktorú zvládne hádam každý ľavou-zadnou.
Crêpes soufflées / kysnuté palacinky
Dostala som krásnu knihu: Umenie francúzskej kuchyne. Vyskúšala usom urobiť kysnuté palacinky. Sú jemnučké. S...
Šalát s bulgurom, riasou Wakame a grilovanou zeleninou
Náš obľúbený teplý rímsky šalát s bulgurom som trochu rozvinul, fazuľu nahradil inými vecami, a...
Foie gras s pyré z pečenej hrušky
Foie gras: Foie gras očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, pridáme smotanu, koňak a...
Pečená paprika s bagetou & opekané zemiačky
Máme svoju papriku , tak ju využívam po celé leto na rôzne spôsoby , ...
Špenátový závin
Na masle opečieme pór, pridáme scedené špenátové listy, dusíme. Osolíme, okoreníme, na...
Pšenično-ražné žemle
Chcela som upiecť také drsnejšie pečivo, ktoré vonia vidiekom. Rozhodla som sa pre pšenično-ražné žemle....
Grilované krevety
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...
Paštéta
Mäso pomelieme 2–krát po sebe najemno. Zmiešame s pečienkou rozmixovanou spolu so soľou, dochutíme a...
Mušle z Madridu ( fotorecept )
Nápad urobiť si mušle vznikol spontánne pri pivkovej debate na výlete v Madride:) Špeciálne ďakujem patrí Ivanke...
Zemiakové pirohy s cesnakovou omáčkou
Zemiakové pirohy (zemiaková vojna. :) plnené s kapustou je fantastický recept mojej mamy, ktorý sa...
Kvasený kapustový šalát ĎURIEKRAZIT
Tento šalát je výborný vychladený aj samostatne aj ako doplnok k iným jedlám. Kapusta obsahuje veľa...
Tlačenka z kuracích pečienok
Ani neviem, ako som prišla k receptu, ale robím ho aspoň 30 rokov. Teraz menej chránim manželov...
Chrumkavá nepečená pizza
Príprava trvá troška dlhšie, ale ja si ju vždy pripravím tak, aby sa spravila cez...
Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou
Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať...
Grilované kuracie srdiečka so zelenou fazuľkou
Srdiečka mám asi najradšej na cibuľke, no výborné sú aj grilované. Ideálne na vonkajšom grile...
Huspenina teraz aj s údeným mäsom
U nás veľmi obľúbená huspenina a robím ju len s čerstvého mäsa, teraz som pridala aj...
Prešporský šmirkás - bryndzová nátierka
Táto nátierka patrila k obľúbeným nátierkam mojej rodiny a poznajú ju všetci prešpuráci - starí Bratislavčania...
Syrovo-jablkový šalát s červenou cibuľou, orechmi a jogurtom
Jablko, syr, červená cibuľa a orechy idú k sebe, miesto majonézy som nadľahčila a...
Grilované Halloumi s paradajkami
Halloumi je narodnym syrom Cypru. Je to vlastne zmes kozieho, ovcieho a kravskeho syra s...
Veľkonočná vaječná tlačenka so želatínou
Želatínu necháme napučať v zeleninovom náleve 10-15 minút.
Bryndzová nátierka
Dnes som robil bryndzovú nátierku trošku inak ako sa robieva zvyčajne :-)
Tekvicové kornútky
Jeden recept na taketo kornutky tu uz mam. Rozhodla som sa, ze pridam aj tento...
Mäsové guľky, polenta a Bhurji
Toto jedlo som robil už minulý týždeň a s láskou na neho spomínam :-)
Vaječná raňajková bábovka s paprikou a so syrom
Všetky vajcia rozbite do misy. Pridajte soľ a čierne korenie.