
Grilované kuracie srdiečka so zelenou fazuľkou
Srdiečka mám asi najradšej na cibuľke, no výborné sú aj grilované. Ideálne na vonkajšom grile...

Kanapky s bryndzovou penou
Bryndzu, maslo, papriku vyšľaháme do peny a dochutíme soľou a korením.

Placka Katka
Názov "Placka Katka" preto lebo som pracoval hlavne podľa receptu, ktorý tu pridala 05. 08. 2011...

Moules marinieres (Slávky po námornícky)
Takto sa pripravuju slavky v juznom Francuzsku. Mam rada morske plody a tento recept robim ...

Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

Špenátový závin
Na masle opečieme pór, pridáme scedené špenátové listy, dusíme. Osolíme, okoreníme, na...

Panzanella
Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z...

Koktejlové krevety s bagetkou
Robila som ich na oslavu synčekových narodenín ... a velmi chutili :-)

Zemiakové pirohy s cesnakovou omáčkou
Zemiakové pirohy (zemiaková vojna. :) plnené s kapustou je fantastický recept mojej mamy, ktorý sa...

Avokádový dip či nátierka
Avokádo sa dá pripraviť snáď na milión spôsobov, na sladko i na slano. Mohla by...

Pšenično-ražné žemle
Chcela som upiecť také drsnejšie pečivo, ktoré vonia vidiekom. Rozhodla som sa pre pšenično-ražné žemle....

Marocký šalát Zaalouk
Zaalouk je tradičné marocké jedlo, podávané ako predjedlo, teplé alebo studené. To je baklažánovy...

Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou
Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať...

Slané chlebíkove košíčky
Rada robím veci, že "čo dúm dál" :)) toto som robila na raňajky s tým, ...

Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.

Crêpes soufflées / kysnuté palacinky
Dostala som krásnu knihu: Umenie francúzskej kuchyne. Vyskúšala usom urobiť kysnuté palacinky. Sú jemnučké. S...

Cestovinový šalát s cícerom a avokádovou zálievkou
Tento šalát je sýty a plný výživných látok a vitamínov.

Plnené baklažánové rolky
Jednoduchý vegetariánsky recept, ktorý vás prekvapí vyváženosťou chutí a ľahkou prípravou.

Zeleninovo-syrová nátierka alebo dip
Jednoduchá ľahká nátierka bez tuku, tým myslím bez masla, lebo syr nejaký ten tuk obsahuje,...

Šalát s bulgurom, riasou Wakame a grilovanou zeleninou
Náš obľúbený teplý rímsky šalát s bulgurom som trochu rozvinul, fazuľu nahradil inými vecami, a...

Tlačenka z diviaka
K výrobe tejto dobrej tlačenky ma inšpirovala moja švagrinka, ďakujem jej.

Cibuľový koláč / Quiche aux Oignons
Tento koláč je veľmi chutný a sýty :) Recept je z knižky Umenie francúzskej kuchyne.

Kysnutá slaná roláda po domácky
Robil som ho 17. 10. 12 a nápad som mal, že spravím roládu. Tak som...

Zelené fazuľky s čili a sezamom
Jedlo som pripravila ako prílohu ku grilovaným kuracím srdiečkam (http://varecha. pravda. sk/recepty/grilovane-kuracie-srdiecka-so-zelenou-fazulkou-/58956-recept. html) a recepty spojila, ...

Syrovo-jablkový šalát s červenou cibuľou, orechmi a jogurtom
Jablko, syr, červená cibuľa a orechy idú k sebe, miesto majonézy som nadľahčila a...