Foto: jerica
@jerica Priznám sa nechcela som pridávať žiadny recept,ale po prečítaní receptu kuracie hniezda od @enerrgizer a ohlas na recept od @michsamant nedalo mi aby Zobraziť celý popis@jerica Priznám sa nechcela som pridávať žiadny recept,ale po prečítaní receptu kuracie hniezda od @enerrgizer a ohlas na recept od @michsamant nedalo mi aby som nepridala môj dnešný výtvor, chystám si cestoviny na sviatky,dnes som robila rezančeky do polievky a tieto rezance čo sem pridávam.Robila som tieto rezance aj bez bazalky, pridám na varechu foto,ale bez komentu.Robím rezance aj pre nevesty, cestoviny sú môj koníček aj keď ruka bolí,výsledok vždy poteší :-))tieto cestoviny budú k mozarel
príprava
Postup
-
1
pripravené na spracovanie , hrubá múka , vajcia , bazalka
-
2
posekáná bazalka, pridaná
-
3
zapracujeme
-
4
ďalej už rukou dobre premiesime
-
5
bochník cesta
-
6
rozdelíme na 3 časti , každé cesto dôkladne premiesime
-
7
dva bochníky dáme pod hrnček, tretí vyváľkame
-
8
do tvaru oválu
-
9
vyváľkané cesto necháme krátko preschnúť , pozor nie vysušiť , po šírke začneme prekladať
-
10
preložené
-
11
rozdelíme na polovicu
-
12
preložíme na seba
-
13
krájame na 1,5 cm šírku
-
14
na odloženie zviniem do slimáčika , nechám voľne vysušiť
-
15
voľné aj v tvare slimáka
-
16
môžu byť aj ako predjedlo : ľadový šalát , rezance, mozzarella,olivový olej , balsamico :-)
,teraz vyskúšam aj Tvoj postup.
varecha.pravda.sk/recepty/rezance-nedelnej-slepacej-polie...
Ďakujem, poteší :-) aj po takom čase, je radosť mať zopár *** :-)