Špenátový závin

ingridkaingridka - fotkaingridkaingridka, 18. mája 2014
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 balenia
1 ks
1 PL
 na potretie




Postup

  1. 1

    Na masle opečieme pór, pridáme scedené špenátové listy, dusíme. Osolíme, okoreníme, na záver polejeme sladkou smotanou. Keď sa odparí tekutina, stiahneme zo sporáka a necháme plnku vychladnúť.

  2. 2

    Vyvaľkáme si lístkové cesto /nie veľmi na tenko/. Celú plochu lístkového cesta vyložíme plátkovým syrom, na syr rozložíme šunku, navrstvíme špenátovú plnku, do stredu ukladáme kápiu, zvinieme, potrieme vajíčkom, posypeme ľanovými a slnečnicovými semienkami.

Diskusia k receptu

cesminaz
mnamky...poznam taketo :-) s tureckym syrom je to lahodka ;-P
luss44
pekný závin, slané dobroty sa vždy zídu. Ja by som si tam šupla aj cesnak, ku špenátu mi pasuje. No a ešte balkánsky syr. Vdaka za tip.
danielcacka
práve si na ňom pochutnávam, výborný, určite som ho nerobila poslednýkrát a príprava nie je náročná, išlo mi to "coby dup" pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia