Hummus z bielej fazule

cesminaz - fotkacesminaz, 28. januára 2016
Hummus z bielej fazule
Foto: cesminaz

Variácia hummusu z fazule :-)

15 minút
príprava

Suroviny

800 g konzerva
2 PL
1 veľký strúčik
3 PL
1/2 ks na šťavu
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jednoduchá rýchlovka, ktorú pozná mnoho ľudí. Síce sa pripravuje z cíceru, ale ako výborná obmena môže byť aj z fazule ;-P Ja som použila už varenú fazuľu v konzerve, ale kto si hummus plánuje už dopredu, tak si fazuľu môže na noc namočiť a potom uvariť. Konzerva je praktická rýchlovka :-)

    Hummus z bielej fazule - obrázok 1
  2. 2

    Fazuľu scedíme a necháme trocha odkvapkať. Ak chcete, môžte opláchnuť, ale ja som neoplachovala. Potom fazuľu ponorným alebo iným mixérom rozmixujeme do hladka. Pridáme soľ podľa chuti olivový olej, tahini pastu a na jemno postrúhaný cesnak. Ale cesnak môžte pridať aj na začiatku a pomixovať spolu s fazuľou. Ďalej dáme štipku mletej rasce a citrónovú šťavu z 1/2 citróna. Ak sa obávate citróna, tak dávajte šťavu po troche a stále ochutnávajte. Je možne, že vám bude vyhovovať trocha menej, alebo trocha viac citróna :-) - je to vec chuti. Dobre premiešame a môžme podávať..

  3. 3

    môžem potvrdiť, že takto pripravený hummus z fazule je tiež výborný. Dobrú chuť!..

    Hummus z bielej fazule - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu