Topinka s masovou směsí a sýrem
Nemyslím, že jsem objevil Ameriku a ani netvrdím, že jsem tenhle recept objevil, ale...
Hodové koláče
No tak pre tieto koláče som na seba naozaj hrda:D....... toľko stresu a napokon...
Plnené paštétky
Možno poznáte tieto chuťovky, zvyknú sa podávať na recepciách, banketoch ako predjedlo. Ich príprava je veľmi jednoduchá...
Placka Katka
Názov "Placka Katka" preto lebo som pracoval hlavne podľa receptu, ktorý tu pridala 05. 08. 2011...
Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme...
Kuracie prsia v anglickej slanine
... zasa jedna maškrta, ktorú mi poradila kamoška z ...
Veľkonočná vaječná tlačenka so želatínou
Želatínu necháme napučať v zeleninovom náleve 10-15 minút.
V rúre zapečené, plnené hroznové listy
"Asma Pidesi". hroznova pizza ;-) Je to vlastne ako Sarma, len v zjednodušenej verzii ;-D Nemusíte...
Býčie žľazy ako utopence
Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme, pridáme korenie a býčie žlazy necháme zovrieť a varíme...
Kysnuté pizzové slimáky
A zase sme po prázdninách a riešime desiatu do školy. Za tieto pizza slimáky vás budú...
Baklažánová nátierka s Hermelínom
Po sviatkoch prišlo aj na vyskúšanie tejto pomazánky, už sa na ňu chystám dávnejšie a trochu...
Paradajky so šampiňónmi v cukete
Ďalší chutný a zdravý recept z cukety, ktorý splní všetky gastronomické kritériá na lahodnú chuť, ...
Huspenina teraz aj s údeným mäsom
U nás veľmi obľúbená huspenina a robím ju len s čerstvého mäsa, teraz som pridala aj...
Šalát ako ľahká večera
Koreniny som dal do flasticky a dobre pomixoval. Vo vacsej mise som skombinoval salatovu zelen nakrajanu,...
Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragú
Knedličky: Ryžu uvaríme s troškou oleja v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Do hotovej ryže zamiešame vajcia a...
Grilované krevety
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...
Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.
Avokádový dip či nátierka
Avokádo sa dá pripraviť snáď na milión spôsobov, na sladko i na slano. Mohla by...
Spaghetti alla puttanesca
Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.
Fašírky z balkánskeho syra
Tiež jedno využitie balkánskeho syru, ktoré máme doma obľúbene.
Špenátový šalát so sušenými paradajkami v medovo-horčicovej zálievke
Šalát vynikajúcej chuti na letné večery ;)
Panzanella
Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z...
Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...
Foie gras s pyré z pečenej hrušky
Foie gras: Foie gras očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, pridáme smotanu, koňak a...
Ajer lajber cibeles - židovské vajcia
Toto jedlo patrí k obľúbeným predjedlám v židovskej kuchyni, mám vyskúšsané a je to výborná pochúťka....
Reďkvičkovo-šunková nátierka
Aj takto sa dajú využiť reďkvičky. Jednoducha príprava, ktorú zvládne hádam každý ľavou-zadnou.
Tuniakový šalát
Syn bol teraz tyzden doma na prazdniny, prisiel mu na chut tuniakovy salat... ze ci...
Slané chlebíkove košíčky
Rada robím veci, že "čo dúm dál" :)) toto som robila na raňajky s tým, ...
Moules marinieres (Slávky po námornícky)
Takto sa pripravuju slavky v juznom Francuzsku. Mam rada morske plody a tento recept robim ...