Foto: nicopopa
Zaalouk je tradičné marocké jedlo, podávané ako predjedlo, teplé alebo studené. To je baklažánovy šalát s nezameniteľnou vôňou Afriky.
porcie
príprava
na 250 °C
Suroviny
2 veľký |
|
1/2 šálky |
|
2 šálky nakrájané na kocky |
|
1 lyžica |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
1 lyžička |
|
1/4 šálky |
|
Postup
-
1
Pripravíme všetky ingrediencie a a môžeme sa pustiť do práce na šaláte.
-
2
Najprv pečieme baklažány v rúre pri 250 stupňoch asi 45 - 50 minút. Ošúpeme kožu z baklažánov a čisté ich položíme do sítka, kým z nich nevytečie šťava ktorá je horká. Medzitým si v miske roztlačíme cesnak. Po odkvapkaní ich nakrájame na malé kúsky.
-
3
Zohrejeme olivový olej na panvici na miernom ohni. Pridáme paradajky a cesnak. Dobre premiešame, potom pridáme sladkú papriku, soľ a korenie a necháme variť asi 20 minút.
-
4
Pridáme nasekaný baklažán, koriander a rímka rasca. Povaríme ešte cca 15 minút.
-
5
Podávame teplé alebo studené.
Diskusia k receptu