Marocký šalát Zaalouk fotorecept

nicopopa - fotkanicopopa, 19. júna 2011
Marocký šalát Zaalouk (fotorecept)
Foto: nicopopa

Zaalouk je tradičné marocké jedlo, podávané ako predjedlo, teplé alebo studené. To je baklažánovy šalát s nezameniteľnou vôňou Afriky.

4
porcie
45 minút
príprava
35 minút
na 250 °C

Suroviny

2  veľký
1/2 šálky
2 šálky nakrájané na kocky
1 lyžica
1/2 lyžičky
1/2 lyžičky
1/2 lyžičky
1 lyžička
1/4 šálky




Postup

  1. 1

    Pripravíme všetky ingrediencie a a môžeme sa pustiť do práce na šaláte.

    Marocký šalát Zaalouk (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv pečieme baklažány v rúre pri 250 stupňoch asi 45 - 50 minút. Ošúpeme kožu z baklažánov a čisté ich položíme do sítka, kým z nich nevytečie šťava ktorá je horká. Medzitým si v miske roztlačíme cesnak. Po odkvapkaní ich nakrájame na malé kúsky.

    Marocký šalát Zaalouk (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zohrejeme olivový olej na panvici na miernom ohni. Pridáme paradajky a cesnak. Dobre premiešame, potom pridáme sladkú papriku, soľ a korenie a necháme variť asi 20 minút.

    Marocký šalát Zaalouk (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nasekaný baklažán, koriander a rímka rasca. Povaríme ešte cca 15 minút.

    Marocký šalát Zaalouk (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame teplé alebo studené.

    Marocký šalát Zaalouk (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Páči sa mi tento šalátik a určite si ho urobím. Ukladám do KK.
mamakami
Nedejte na to jak to vypada, ale jak to chutna a je to vyborne.
mamakami
Jen tam pani autorce receptu chybi mala nasekana cibulka a na kousky nasekana paprika, aby to bylo jako originalni zaalouk ;)
vierutt
"Totok" sa mi veru pozdáva, málo surovín, ale chutiť môže vynikajúco.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia