Bulgur so špenátom a cesnakom

sjuz - fotkasjuz, 28. mája 2012
Bulgur so špenátom a cesnakom
Foto: sjuz

Bulgur je zdravá obmena prílohy, vyrába sa z tvrdej pšenice - semoliny. Mali sme v sobotu vzácnu návštevu, tak som k pečenému jahniatku pripravila tento Zobraziť celý popisBulgur je zdravá obmena prílohy, vyrába sa z tvrdej pšenice - semoliny. Mali sme v sobotu vzácnu návštevu, tak som k pečenému jahniatku pripravila tento bulgur ako prílohu, spolu s matovým jogurtom a grilovanou zeleninou.

15 minút
príprava

Suroviny

700 ml
5  strúčikov




Postup

  1. 1

    Bulgur prelejeme horúcim vývarom, prikryjeme a necháme stáť.

  2. 2

    Medzitým si na oleji speníme na plátky pokrájaný cesnak a pridáme opláchnutý a scedený špenát. Prikryjeme a necháme zvädnúť.

  3. 3

    Bulgur premiešame, pridáme olivový olej, citrónovú šťavu, špenát a nakrájanú mladú cibuľku. Dáme vychladiť do chladničky a podávame s mätovým jogurtom.

Diskusia k receptu

michsamant
Ja som ten bulgur este nejedla. Hned si idem aj vyguglit ako to vlastne vyzera. Mozno na to aj v obchode pozeram a neviem o tom... recept sa mi paci.
sjuz
@danda3 - kupovala som bulgur:)), takže bulgur. Oni sú ale na nerozoznanie, záleží od hrúbky zrna...
danda3
No veď, ja kupujem ten druhý, ale je na nerozoznanie od kuskusu, aspoň sa nemusí variť, ja ho tiež milujem a často pripravujem, takže vyskúšam aj ten Tvoj recept, lebo špenát milujem tiež.♥
evusik
ja som tiež bulgur nejedla, iba kuskus aj keď niekto hovorí, že bulgur je lepší, budem musieť vyskúšať... u nás doma zúri špenátový ošiaľ, pretože máme na zahrade celkom hojnú úrodu a momentálne dávam špenát všade a do všetkého :-) tak to vyskúšam s kuskusom ten mám doma :-)
sjuz
@evusik , tak to úprimne závidím:), ja špenát milujem, baby dávam aj medzi chlebík či žemle namiesto šalátu...:)
eldina
bulgur som nikdy nejedla,sjuz,škoda-musím počkať,kým u niekoho neokúsim...:)ale vyzerá zaujímavo...:)
bozulka
Zuzka bude asi v sobotu lebo nemám čerstvý špenát a "nákupca"príde až v sobotu.Bulgur,kuskus aj všeličo iné mám v BIO kvalite od syna ktorý sa zaoberá zdravou životosprávou,len keby nebol taký zaneprázdnený.Receptík bude určite lahodný.
magdalena23
bulgur poznám a varievam ho často, je to skôr ako ryža. Ale toto je kus-kus, nevarí sa len sa sparí, je to napr. krupica z prosa. Bulgur sú pšeničné kúpky sa varí cca 10-12min. Má mierne orieškovú chuť a viac nutričných hodnôt. Je skvelý na rizoto.
lasko
Nepochybujem, že Suez sa nemýli, je to Bulgur. Ja kupujem v Kauflande a nemeliem ho (BIO Harmonie). Na obale vzadu je návod na varenie a varí sa 2 min (nepomletý) a necháva sa 20 min stáť zakryté po vypnutí ohňa . Ja ho robievam aj s Tofu s bazalkou + rôzna zelenina. Baby špenát mám k tomu ako ochutený šalát. Je to mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia