Foto: kajusiqq
No tak pre tieto koláče som na seba naozaj hrda:D..........toľko stresu a napokon uplne jednoduche:)
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame droždie s lyžicou cukru a lyžicou múky necháme vykysnúť:))
-
2
Múku s kypriacim práškom preosejeme do misy,pridáme vykysnutý kvások,olej zvyšné vlažné mlieko s rozšľahanými vajciami,soľ .
-
3
Vypracujeme na vláčne cestíčko:)....ktoré už ale nenechávame kysnúť:)
-
4
Cesto rozdelíme na 6-9 dielov podľa toho ake veľke ich chceme:)
-
5
Z väčšej časti ich vyformujeme rukami a prenesieme na vymastený plech.Cesto prstami roztláčame smerom k okraju.Tak vytvarujeme zvýšene okraje,aby plnka nevytiekla:) oKRAJE potrieme rozšľahaným vajcom a koláčiky ozdobíme plnkami:).....hrozienkami a čerešničkami:)......možme aj mandľami roste hocičím:)))
-
6
Koláče vložíme do stredne rozohriatej rúry a pečieme 30-40 min(podľa veľkosti),kým sa okraje nesfarbia do zlatista:)
-
7
Plnky: Maková plnka: Mak zomelieme,zalejeme mliekom a za stáleho miešania zahrievame do zahustenia. Pridáme krupicový cukor a vanilkový cukor,ochutíme rumom,škoricou a citrónovou šťavou. Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame so žltkom,krupicovým a vanilkovým cukrom,vmiešame oplachnuté hrozienka a dochutíme citronovou šťavou.
Diskusia k receptu