Zelené fazuľky s čili a sezamom fotorecept

katka78 - fotkakatka78, 7. júna 2015
Zelené fazuľky s čili a sezamom (fotorecept)
Foto: katka78

Jedlo som pripravila ako prílohu ku grilovaným kuracím srdiečkam (http://varecha.pravda.sk/recepty/grilovane-kuracie-srdiecka-so-zelenou-fazulkou-/58956-recept.html) a recepty spojila, no pri ich tagovaní a udávaní času prípravy sa to ukázalo Zobraziť celý popisJedlo som pripravila ako prílohu ku grilovaným kuracím srdiečkam (http://varecha.pravda.sk/recepty/grilovane-kuracie-srdiecka-so-zelenou-fazulkou-/58956-recept.html) a recepty spojila, no pri ich tagovaní a udávaní času prípravy sa to ukázalo ako nie veľmi dobrý nápad, tak ich uvádzam osve.

1-2
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2-3 ks
podľa chuti čerstvá
1 PL
1 ČL
Podľa potreby:




Postup

  1. 1

    Zelené fazuľky, jarnú cibuľku a čerstvú čili papričku očistím. Konce strukov zrežem, cibuľku a čili nakrájam na kolieska.

    Zelené fazuľky s čili a sezamom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dám trošku sezamového oleja. Keď je horúca, pridám jarnú cibuľku a čili, po chvíli aj fazuľové struky. Sprudka ich opekám, len pár minút (cca 2-3), aby zostali chrumkavé. Odložím ich na tanier, zdroj tepla vypnem a na rozhorúčenú panvicu nasypem sezamové semienka. Zvyškové teplo stačí akurát, aby mierne zhnedli (panvica je oceľová). K opečenému sezamu vrátim fazuľové struky a premiešam (postup si prispôsobte svojej panvici). Namiesto sezamu sa dá použiť aj strúhanka.

    Zelené fazuľky s čili a sezamom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na dochutenie sa hodí napríklad mleté čierne korenie, muškátový orech, alebo citrónová šťava. Ja som tentokrát už nepridávala nič, ani soľ. Je to jednoduchá a rýchlo hotová príloha, ale pokojne aj hlavné jedlo. Môj ocino by sa síce takémuto (rozumej malému a bez mäsa) hlavnému chodu nepotešil, ale niekto s menším energetickým výdajom, alebo apetítom hej :-).

    Zelené fazuľky s čili a sezamom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
toto sa mi paci a najviac bez tych srdiecok :-) keby si mi to dala na tanier spolu, tak odchadzam na pivo :-)
katka78
Dievčatá a chlapec, všetkým vám pekne ďakujem za komentáre.
@methi , podľa zloženia a prípravy mi tvoje budú chutiť, link uložený :-)
@afataga chápem ;-) Ja by som reagovala podobne, keby mi na tie fazuľky šupli napr. lososa. Nuž, každému, len čo má rád :-)
@terinka55 , @zuzanka1367 rada by som vás pohostila a veľká škoda, že ochutnávať sa nedá aj cez internet, pri niektorých jedlách ma to vážne štve.
Ďakujem pekne @kecemis :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia