Liptovský zemiakový závin s kapustou

Zuzana Majerčíková, Milan Maršalka, Štefan Psotný
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 6. februára 2014
Liptovský zemiakový závin s kapustou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
500 g
200 g
1 ks
podľa potreby
Plnka:
600 g
130 g
200 g
1 ks
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Plnka: Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji, pridáme kyslú kapustu, soľ, korenie a podusíme. Napokon pridáme kyslú smotanu premiešame a necháme vychladnúť.

  2. 2


    V šupke uvarené, vychladené zemiaky pomelieme na mlynčeku, pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme tuhšie cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske do obdĺžnika. Na rozvaľkaný plát cesta rozložíme vychladnutú kapustu. Na ňu rozložíme krkovičku a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

  3. 3


    Naplnený závin zvinieme a položíme na vymastený plech, potrieme rozpusteným maslom a posypeme postrúhaným syrom a upečieme vo vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
rozmyslam, ci ta smotana v kapuste nebude robit neplechu, predsa len je to oboje stavnate a tuhsie zemiakove cesto zas tak vela vlhkosti nepoberie, ale inak sa mi to velmi pozdava :-)
skusali ste uz niekto nieco podobne?
prave som rozmýšľal nad niečim novým a veľmi chutným a už je to tu, ďakujem za inšpiraciu, hneď dávam variť zemiaky
Milí autori receptu, úprimne Vám ďakujem za inšpiráciu, my pečieme ako hocikto zemiakové lokše a pripravujú sa rôzne, lenže ten Váš závin nemá chybu, ja som nedával krkovičku len nadrono pokrajanú udenú slaninku, domácu a taktiež aj smotanu domácu, no uznávam, že keď mame zemiaky a kyslú kapustu nemusime sa bať hladu.

Pridaj komentár k receptu: