Liptovský zemiakový závin s kapustou
Zuzana Majerčíková, Milan Maršalka, Štefan Psotný
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 6. februára 2014
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 6. februára 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plnka: Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji, pridáme kyslú kapustu, soľ, korenie a podusíme. Napokon pridáme kyslú smotanu premiešame a necháme vychladnúť.- 2
V šupke uvarené, vychladené zemiaky pomelieme na mlynčeku, pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme tuhšie cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske do obdĺžnika. Na rozvaľkaný plát cesta rozložíme vychladnutú kapustu. Na ňu rozložíme krkovičku a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.- 3
Naplnený závin zvinieme a položíme na vymastený plech, potrieme rozpusteným maslom a posypeme postrúhaným syrom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skusali ste uz niekto nieco podobne?
varecha.pravda.sk/recepty/kapustovy-zavin-fotorecept/3572...
zamýšľam sa nad realizáciou..