Foto: sracz
… pridať vajíčka na tvrdo do kombinácie mladej zeleniny ma napadlo až po ochutnaní vymiešaného gréckeho nízkokalorického jogurtu „FAGE“ s plnotučnou horčicou „Liptov“ a Zobraziť celý popis… pridať vajíčka na tvrdo do kombinácie mladej zeleniny ma napadlo až po ochutnaní vymiešaného gréckeho nízkokalorického jogurtu „FAGE“ s plnotučnou horčicou „Liptov“ a pretlačeným cesnakom. Zmiešaná zelenina sa na našom stole osvedčila ako náhrada tradičných príloh rôznych druhov mäsa, dokonca i z rýb. Prvenstvo patrí chuťovo jedinečnému Romain šalátu. Doslova ma hnevá, že si k nám pod Tatry „nenašiel cestu“ z neďalekého Talianska už dávnejšie. Ochutnajte ho a dáte mi zaiste za pravdu, že fajn!
porcie
príprava
Suroviny
1 ks |
|
6 - 8 ks |
|
6 - 8 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
30 - 40 g |
|
3 - 4 ks |
|
1 hrsť |
|
Zálievka: | |
200 - 250 g |
|
1 - 2 PL |
|
2 - 3 strúčiky |
|
1 -2 PL |
|
podľa potreby na ozdobu |
|
Postup
-
1
ingrediencií ani nie je tak veľa, ale na chuti ich množstvo neuberie
-
2
šalát som rozrezal po dĺžke na ¼, následne ~ na 12 mm pásiky a vložil ho do pomocnej misy, spolu s pokrájanou žltou mäsitou paprikou, červenou cibuľou, lístočkami čerstvej petržlenovej vňate,
-
3
redkvičkou a zväzkom (6÷7 ks) mladej cibuľky aj so zelenými „pierkami“
-
4
priložil som vajíčka uvarené na tvrdo, rozkrojené na 1/6
-
5
zalial „emulziou“ z 200 g gréckeho jogurtu, PL liptovskej horčice, PL citrónovej šťavy, 3 pretlačených strúčikov cesnaku, štipky soli a čMČK
-
6
po jemnou premiešaní šalát vyzeral takto
-
7
a na tanieri, dozdobený halúzkou petržlenovej vňate, potom takto
-
8
k tomu po kúsku lososa a halibuta v jednoduchej príprave: soľ, čMČK podľa chuti, olej, maslo po 2 PL, obojstranne po 3´ opiecť oblievaním a ľahký obed je hotový
Pár kvapiek oliv.oleja nedávaš?Ale tie filetky máš mňam !!!