
Ostré ražniči s ovocím
Mäso pokrájame na väčšie kocky, pokvapkáme olejom a necháme odstáť. Slivky obalíme do plátku slaniny,...

Sezamový Tofu krém
Mimoriadne jednoduchý recept, ktorý zvládnu aj tí najmenší. Stačí vám len trochu škorice, zopár...

Rozpeky ku kyslým polievkam
Inšpirovala som sa receptom z malej knihy 100 a 1 domácích polévek od Soni Štěpánkovej. Tento...

Orechové guľky s čučoriedkami bez lepku
Leto je tu a nám sa zažiadalo ovocných guliek - samozrejme bez lepku. Poznáme niekoľko overených receptov, a preto Vám dnes jeden z nich predstavujeme....

Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom
Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom...

Zapekané papriky
Rozmixujeme syr, vajce, rozok a uvarene udene mäso. Touto hmotou naplníme očistené papriky.

Šťavnatý burger s cviklou
Ideálne letné jedlo na každú grilovačku, to je chutný burger. Náš šťavnatý burger s cviklou...

Šošovicový šalát s quinoou a ryžou
Šalát so šošovicou a s quinoou je perfektnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú výživné, osviežujúce a vyvážené jedlo....

Čučoriedkovú bábovku zvládnu aj 12 ročné
Oddelíme si vajíčka. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do žltkov preosieme práškový cukor a miešame mixérom...

Karfiolová polievka s kuskusom a amarantom
Výživná rýchla polievka z karfiolu zahustená kuskusom a amarantom.

Sójové kocky na smotane
Dcéra nekonzumuje mäso. Uvarila som jej sójové kocky na smotanovej omáčke.

Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.
Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme malým množstvom tekutého dymu, osolíme a okoreníme. Pečieme 7...

Smažené tresčí noky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory...

Orechovo–mrkvová pečená dobrota
Žĺtky vymiešame s 2/3 cukru, škoricou a citrónovou šťavou a za stáleho miešania pridáme uvarenú postrúhanú mrkvu....

Dýňová polévka s jablíčky na másle a křupavým karamelem
I tahle dýňová polévka má svoje kouzlo s příchutí másla, jablíček a karamelových nití.

Základné biele rizoto s parmezánom
Vyskúšajte prípravu základného rizota krok za krokom....

Karfiolový krém s pekanovým pečivom
Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, z hlúbov a listov uvaríme vývar. Na masle opečieme...

Bravčová pečeň v bylinkovej kôrke
Hriankový chlieb zbavíme kôrky a dáme do mixéra spolu s petržlenovou vňaťou, tymianom, cesnakom a...

Slané tyčinky s pálivou paprikou
Zeleninová paprika sa nezvykne pridávať do slaného drobného pečiva. Ak pridáte červenú pálivú papriku, tyčinky...

Čalamáda s kalerábom gigantom
Veľmi chutná čalamáda, v ktorej je kapusta nahradená kalerábom gigantom.