Cheesecake
Cheesecake

Cheesecake s citrónovou príchuťou

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 17. novembra 2023
40-50 minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
170 g
75 g
Plnka:
500 g
300 g
2 ks
150 g
1 bal.
2 PL
z 1 citróna
Ganache:
200 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky rozdrvíme a spojíme s roztopeným maslom. Na dno formy s priemerom 26 cm dáme papier na pečenie a boky len nasprejujeme olejom v spreji. Sušienky rovnomerne natlačíme na dno a aj na boky formy. Formu dáme do chladu kým pripravujeme plnku.

  2. 2

    Plnka: V miske vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, vajcia a na záver pridáme hladkú múku.

  3. 3

    Plnku nalejeme na pripravený sušienkový korpus a dáme piecť na 150 °C na 40-50 minút. Závisí to samozrejme od rúry.

  4. 4

    Po upečení necháme cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote, polejeme ganache a dáme do chladničky na pár hodín.

  5. 5

    Ganache: Smotanu zohrejeme na platni a necháme v nej roztopiť čokoládu za občasného miešania.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia