Cheesecake s citrónovou príchuťou
Foto: frommykitchendotcom
40-50 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
Korpus: | |
170 g |
|
75 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
300 g |
|
2 ks |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
z 1 citróna |
|
Ganache: | |
200 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Korpus: Sušienky rozdrvíme a spojíme s roztopeným maslom. Na dno formy s priemerom 26 cm dáme papier na pečenie a boky len nasprejujeme olejom v spreji. Sušienky rovnomerne natlačíme na dno a aj na boky formy. Formu dáme do chladu kým pripravujeme plnku.
- 2
Plnka: V miske vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, vajcia a na záver pridáme hladkú múku.
- 3
Plnku nalejeme na pripravený sušienkový korpus a dáme piecť na 150 °C na 40-50 minút. Závisí to samozrejme od rúry.
- 4
Po upečení necháme cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote, polejeme ganache a dáme do chladničky na pár hodín.
- 5
Ganache: Smotanu zohrejeme na platni a necháme v nej roztopiť čokoládu za občasného miešania.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu