Polievka z medvedieho cesnaku

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 30. apríla 2022
Polievka z medvedieho cesnaku
Foto: Zuzana Sisáková
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks
1 zväzok
2 PL
100 ml (na šľahanie alebo varenie)
500 ml




Postup

  1. 1

    Na rozpustenom masle speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky. Krátko restujeme a zalejeme vývarom. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.

  2. 2

    Potom pridáme medvedí cesnak a polievku dohladka rozmixujeme. Zjemníme smotanou, dochutíme soľou a mletým čiernym korením, necháme prevrieť a odstavíme.

  3. 3

    Podávame ozdobené smotanou alebo mikrobylinkami.

Diskusia k receptu

chemik
Jako chemik musím recept pochválit, protože medvědí česnek, který vařením uvolňuje amoniak a aminy, se jen trochu převaří a ihned podává.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia