Polievka z medvedieho cesnaku
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 30. apríla 2022
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 30. apríla 2022
Foto: Zuzana Sisáková
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na rozpustenom masle speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky. Krátko restujeme a zalejeme vývarom. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
- 2
Potom pridáme medvedí cesnak a polievku dohladka rozmixujeme. Zjemníme smotanou, dochutíme soľou a mletým čiernym korením, necháme prevrieť a odstavíme.
- 3
Podávame ozdobené smotanou alebo mikrobylinkami.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu