Čerešnový trhanec

terka47 - fotkaterka47, 30. júna 2014

Suroviny

1/2  l (alebo mlieko)
8 ks
12  dkg
30  dkg
trošku
1  pohár (lebo čerešňový kompót)
1 bal




Postup

  1. 1

    V sladkej smotane ,alebo mlieku rozšlaháme žľtky,cukor sol,a múku.Z bielkou ušlaháme tuhý sneh a zlahka primiešame k cestu.Na plechu rozpálime maslo a nalejeme naň pripravené cesto.Rozotrieme po plechu,poukladáme naň vykôstkované čerešne.Upečieme vo vyhriatej rúre.

  2. 2

    Upečený roztrháme vidličkou , posypeme vanilkovým cukrom a ihned podávame.Trhanec môžeme poliat čerešňovou štavou z kompotu ,alebo čerešnovým sirupom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom sa mi páči tento tvoj trhanec, @terka47 , rátam, že si ho piekla na 180 °C, zatiaľ si ho ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia