
Štôlske zapraženo
Písal sa rok 1935. V malej dedinke Štôla pod Vysokými Tatrami sa stretávali po...

Mexické fazule podľa Wiliama Saroyana
Maturitná otázka svetoznámy spisovateľ W. Saroyan ponúkol vo svojej knihe "Tati, tebe preskočilo" recept na...

Jabĺčkové kvietky
Milí "varecháči", doteraz som z Vašich receptov len čerpala, a teraz by som chcela niečím...

Banánovo-jahodová torta
Tento recept som si vymyslela pri príležitosti narodenín mojej spolužiačky. Je to dobrý a vhodný recept...

Jablká a hrušky v župane
Z mlieka, vajíčka, múky a soli si pripravíme cestíčko, rozdelíme ho do dvoch misiek....

Dobrá pizza
Recept mam od švagrinnej a už dobrý rok nerobím iný. Ja robím s kila múky na...

Krkonošské kotletky
Typ na rýchlu a chutnú večeru pre zamilovaných bez rozdielu veku. Ako dezert po tejto večeri...

Slivkové buchtičky, pýcha mojej babičky
Rád sa vraciam pod „šurc“ našej babičky. Som už skoro ¾ storočia na svete, ...

Cigánsky guláš
Na tuku speníme cibuľu dozlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, zaprášime ho paprikou, múkou...

Zemiaková trojhubová pre drevorubačov
Sýta domáca polievka bola, je o ostane vždy základom v slovenskej kuchyni. Túto zásadu sa...

Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...

Tvarohové pampúšky
Recept mám od mojej maminky, je jednoduchý, lacný, vhodný na fašiangové obdobie. Rada ho...

Sviatoční ježkovia
Nápad mám od svojej kamošky , ja som robila vždy len rožky, z lístkového cesta, rôzne...

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami
Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

Kurací vývar so syrom
Umyjeme a očistíme kuracie prsia, očistíme cibuľu, ktorú pokrájame na štvrťky, očistíme a nakrájame...

Koláč z vaječného likéru a bielej čokolády (Kocky z vaječného likéru)
Tento rok som robila Vaječný likér asi 6x. To skrátka patrí k Vianociam a k tomuto...

Bryndzové rožky
Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.

Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré
Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn...

Zapekané korytnačky
Zaujali ma recepty v hlinenych kvetináčkoch, aj korytnačky ahlavne výťazný recep do kelu s bravčovým-tak kuchyna patrila...

Nutellovo - jahodová torta
Výborná pochúťka pre všetkých maškrtníkov, vhodná na narodeninové oslavy, poteší všetky mlsné jazýčky :)

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Hríbovica s údeným mäsom
Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané údené mäso, opečieme, zalejeme mäsovým vývarom...

Dvojvrstvové fazuľové brownies
Síce je vonku teplo a rozpáliť trúbu alebo sporák je skôr za trest, ničmenej sme mali...

Guláš
Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olej opražíme na kocky nakrájanu krkovičku, osolime okoreníme a prídame mletu papriku....