Kysnuté cibuľové trojuholníčky
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 2. marca 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
K pivu, vínu, zákvasu... Koláčiky na slano sa môžu stať dobrými raňajkami, desiatou, ľahkou večerou i pohostením pre priateľov. Stačí malá obmena a už Zobraziť celý popisK pivu, vínu, zákvasu... Koláčiky na slano sa môžu stať dobrými raňajkami, desiatou, ľahkou večerou i pohostením pre priateľov. Stačí malá obmena a už zase vyzerajú i chutia trochu inak...
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme do misy. Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Kvások pridáme do múky aj s roztopeným maslom a so soľou. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré necháme 40 minút vykysnúť.
- 2
Slaninku opečieme a na vytvorenom tuku posmažíme cibuľku. Na pomúčenej doske vyvaľkáme vykysnuté cesto a dáme ho do vymasteného plechu. Musíme spraviť aj okraje z cesta. Do vychladnutej slaninky a cibuľky pridáme vajcia, kyslú smotanu, soľ, korenie, rascu a petržlenovú vňať. Necháme 15 minút podkysnúť.
- 3
Pečieme pri 170 stupňoch asi 35 – 40 minút. Po upečení a vychladnutí nakrájame na trojuholníčky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu