Kysnuté cibuľové trojuholníčky

Roman Pekný a Michaela Zánová
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 2. marca 2014
Kysnuté cibuľové trojuholníčky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

K pivu, vínu, zákvasu... Koláčiky na slano sa môžu stať dobrými raňajkami, desiatou, ľahkou večerou i pohostením pre priateľov. Stačí malá obmena a už Zobraziť celý popisK pivu, vínu, zákvasu... Koláčiky na slano sa môžu stať dobrými raňajkami, desiatou, ľahkou večerou i pohostením pre priateľov. Stačí malá obmena a už zase vyzerajú i chutia trochu inak...

6-8
porcií
80 minút
príprava
35-40 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
20 g
1/8 l
80 g
1 čl
2 ks
100 g
250 ml
4 ks




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme do misy. Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Kvások pridáme do múky aj s roztopeným maslom a so soľou. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré necháme 40 minút vykysnúť.

  2. 2

    Slaninku opečieme a na vytvorenom tuku posmažíme cibuľku. Na pomúčenej doske vyvaľkáme vykysnuté cesto a dáme ho do vymasteného plechu. Musíme spraviť aj okraje z cesta. Do vychladnutej slaninky a cibuľky pridáme vajcia, kyslú smotanu, soľ, korenie, rascu a petržlenovú vňať. Necháme 15 minút podkysnúť.

  3. 3

    Pečieme pri 170 stupňoch asi 35 – 40 minút. Po upečení a vychladnutí nakrájame na trojuholníčky.

Diskusia k receptu

elusionka
Robievam s kyslou smotanou+cesnak+kôpor a rovnomerne rozotriem...ale vyskúšam i vami uvedenú kombináciu a počkám si na hodnotenie "rodinnej rady"...:-)
elusionka
Robievam s kyslou smotanou+cesnak+kôpor a rovnomerne rozotriem...ale vyskúšam i vami uvedenú kombináciu a počkám si na hodnotenie "rodinnej rady"...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia