Polievka z kapra

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009

Suroviny

1 kg
10 g
20 g
1 KL
30 g
1,5 l
5 zrniek
100 ml




Postup

  1. 1

    Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z nasucho opraženej múky a masla urobíme bledú zápražku, primiešame mletú červenú papriku (podľa chuti štipľavú alebo sladkú), postrúhanú cibuľu a trocha opražíme.

  2. 2

    Potom zalejeme vodou, pridáme trocha octu, bobkový list, celé čierne korenie a privedieme do varu. Do vriacej polievky vložíme pokrájanú osolenú rybu a uvaríme ju domäkka.

  3. 3

    Uvarenú polievku precedíme, prilejeme rozhabarkovanú smotanu, osolíme a pridáme mäso obraté od kostí. Podávame s opraženou žemľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia