Postup
-
1
Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z nasucho opraženej múky a masla urobíme bledú zápražku, primiešame mletú červenú papriku (podľa chuti štipľavú alebo sladkú), postrúhanú cibuľu a trocha opražíme.
- 2
Potom zalejeme vodou, pridáme trocha octu, bobkový list, celé čierne korenie a privedieme do varu. Do vriacej polievky vložíme pokrájanú osolenú rybu a uvaríme ju domäkka.
- 3
Uvarenú polievku precedíme, prilejeme rozhabarkovanú smotanu, osolíme a pridáme mäso obraté od kostí. Podávame s opraženou žemľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu