Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake

Cheesecake z bielej a horkej čokolády

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár, 26. mája 2020
Cheesecake z bielej a horkej čokolády
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
na 110 °C

Suroviny

Korpus:
300 g
250 g
Plnka:
450 g
170 g
200 g
3 ks
30 g
70 g
130 g
150 g
Krém navrch:
200 g
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky a rozpustené maslo spolu vymiešame a hmotu vložíme do okrúhlej formy a utlačíme.

  2. 2

    Plnka: Z dvoch vajec oddelíme bielky od žĺtkov. Jedno celé vajce a 2 žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom, pridáme tvaroh, smotanu na šľahanie, rozpustenú bielu čokoládu, maslo a múku a všetko poriadne vyšľaháme. Nakoniec primiešame rozdrvenú horkú čokoládu a sneh vyšľahaný z 2 bielkov. Zmes nalejeme na sušienkový korpus.

  3. 3

    Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 110 stupňov, pod formu s koláčom dáme ďalší plech s vodou, aby sa cheesecake piekol v pare. Pečieme približne 40 minút. Upečený cheesecake necháme jeden deň odstáť vo forme.

  4. 4

    Po odležaní cheesecake natrieme krémom vyšľahaným z krémového syra, zo smotany a z cukru.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia