Brzlík v mede s listovo-jahodovým šalátom a tortillou
Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 14. júna 2018
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 14. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Teľací brzlík oblanšírujeme v osolenej vriacej vode, po uvarení očistíme od blán. Na panvici rozohrejeme med, v ktorom glazujeme teľací brzlík.
- 2
Listový šalát umyjeme, natrháme, uložíme na tanier, pridáme plátky jahôd, posypeme praženými pekanovými orechmi. Tortillu nakrájame na menšie kusy a opečieme na suchej panvici, pridáme k šalátu, ktorý prelejeme olivovým olejom.
- 3
Balzamiková redukcia: V panvici pripravíme z cukru karamel, do ktorého pridáme džem, balzamikový ocot, kúsky jahôd a varíme, kým nevznikne hustejší krém. Necháme vychladnúť a dochutíme ním pripravený šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kdybych jste nekdy mela stesti a koupila nekde brzlik, rozhodne bych ho udelala jen na paprice s houskovym knedlikem. To je ta prava mana brzlikova!