Marhuľové batôžteky

Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 28. augusta 2014
Marhuľové batôžteky
Foto: Ľuboš Pilc

Vareškov tip: Batôžky môžeme naplniť aj inými druhmi ovocia, záleží len na vlastnej chuti a na tom, čo práve dozrelo vo vašej záhrade či v sade. Ovocie vyberajte zrelé, nesmie byť však až prezreté, aby sa neroztieklo.

8
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

200 g
8 ks
200 g
2 ks
20 g
2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme, ostrôžkou z neho vykrojíme osem štvorcov.

  2. 2

    Marhule rozdelíme na polovičky a vykôstkujeme. Jednu polovicu naplníme tvarohom a priklopíme druhou polovicou.

  3. 3

    Marhuľu zabalíme do cesta tak, aby vznikol batôžtek. Potrieme žĺtkom a posypeme vanilkovým cukrom. Pečieme na 160 0C. Tvaroh, vanilkový cukor, žĺtok a hrozienka zmiešame, pripravíme tak plnku.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: