Marhuľové batôžteky
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 28. augusta 2014

Foto: Ľuboš Pilc
Vareškov tip: Batôžky môžeme naplniť aj inými druhmi ovocia, záleží len na vlastnej chuti a na tom, čo práve dozrelo vo vašej záhrade či v Zobraziť celý popisVareškov tip: Batôžky môžeme naplniť aj inými druhmi ovocia, záleží len na vlastnej chuti a na tom, čo práve dozrelo vo vašej záhrade či v sade. Ovocie vyberajte zrelé, nesmie byť však až prezreté, aby sa neroztieklo.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme, ostrôžkou z neho vykrojíme osem štvorcov.
- 2
Marhule rozdelíme na polovičky a vykôstkujeme. Jednu polovicu naplníme tvarohom a priklopíme druhou polovicou.
- 3
Marhuľu zabalíme do cesta tak, aby vznikol batôžtek. Potrieme žĺtkom a posypeme vanilkovým cukrom. Pečieme na 160 0C. Tvaroh, vanilkový cukor, žĺtok a hrozienka zmiešame, pripravíme tak plnku.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu