Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci) fotorecept
Foto: tiamostef
Toto jedlo je jednoduchšie ako cestoviny s bazalkovým pestom. Môžeš ho už hotové kúpiť ako pesto alebo si ho takto pripraviť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pomeľ si orechy.
-
2
Postav vodu na cestoviny, ktoré uvaríš podľa návodu.
-
3
V druhej panvici na jemnom stupni (slabom plameni) rozpusti maslo, pridaj nasekanú bazalku, trochu soli, korenie, opraž 5 sekúnd, pridaj namleté orechy, zahrej, zamiešaj a vypni.
-
4
1 minútu pred dovarením cestovín znovu zapni panvicu kde sú orechy (toto sa neuvádza do bodu varu), scedené cestoviny primiešaj do orechov, pridaj 2-3 lyžice vody z cestovín a cca 1 lyžicu mascarpone (nemusíš - bude menej krémové, ale pridaj trochu viac vody z cestovín). všetko záleží aj od druhu cestovín, ktoré použiješ, vrúbkované cestoviny "napijú" viac ako hladké, toto všetko na jemnom plameni zamiešaj.
- 5
Na tanieri môžeš ešte posypať trochou nasekaných orechov a parmezánom alebo Grana Padano, niekedy posypem gorgonzolou (gorgonzola stagionato), napr: https://www.uci.it/record-produttivo-per-il-gorgonzola-dop-2/ vtedy to ma vďaka gorgonzole pikantnejšiu chuť.
- 5
Všetko najlepšie do prichádzajúceho roku!
Dakujem za peknú správu, aj tebe a tvojim milím želám v novom roku pekné dni a či uz sme pri stredomorskej diete alebo tradičnej kuchyni nech je jedlo pripravene od srdca liekom pre telo aj dušu..