Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci) fotorecept

tiamostef - fotkatiamostef, 31. decembra 2024
Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci) (fotorecept)
Foto: tiamostef

Toto jedlo je jednoduchšie ako cestoviny s bazalkovým pestom. Môžeš ho už hotové kúpiť ako pesto alebo si ho takto pripraviť.

2
porcie
5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g (pasta grana duro)
35-40 g
hrsť
2-3 lístky
1 PL
 (alebo Grana Padano)




Postup

  1. 1

    Pomeľ si orechy.

    Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postav vodu na cestoviny, ktoré uvaríš podľa návodu.

    Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V druhej panvici na jemnom stupni (slabom plameni) rozpusti maslo, pridaj nasekanú bazalku, trochu soli, korenie, opraž 5 sekúnd, pridaj namleté orechy, zahrej, zamiešaj a vypni.

    Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    1 minútu pred dovarením cestovín znovu zapni panvicu kde sú orechy (toto sa neuvádza do bodu varu), scedené cestoviny primiešaj do orechov, pridaj 2-3 lyžice vody z cestovín a cca 1 lyžicu mascarpone (nemusíš - bude menej krémové, ale pridaj trochu viac vody z cestovín). všetko záleží aj od druhu cestovín, ktoré použiješ, vrúbkované cestoviny "napijú" viac ako hladké, toto všetko na jemnom plameni zamiešaj.

  5. 5

    Na tanieri môžeš ešte posypať trochou nasekaných orechov a parmezánom alebo Grana Padano, niekedy posypem gorgonzolou (gorgonzola stagionato), napr: https://www.uci.it/record-produttivo-per-il-gorgonzola-dop-2/ vtedy to ma vďaka gorgonzole pikantnejšiu chuť.

    Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci) (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Ďalší pekný recept od teba. Ďakujem, určite urobím.
Všetko najlepšie do prichádzajúceho roku!
tiamostef
@farbuska (31.12.2024 19:30)
Dakujem za peknú správu, aj tebe a tvojim milím želám v novom roku pekné dni a či uz sme pri stredomorskej diete alebo tradičnej kuchyni nech je jedlo pripravene od srdca liekom pre telo aj dušu..





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia